USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Будинки Косачів у Колодяжному реконструюють до кінця року майже за 11 млн

9 Квітня 2021 08:00
Вартість реставраційно-ремонтних робіт пам’яток культурної спадщини – Білого та Сірого будинків Косачів – у селі Колодяжному Ковельського району оцінили у 10,6 мільйона гривень.

Відкриті торги для пошуку підрядника на платформі Prozorro 8 квітня оголосив департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації. Тендерні пропозиції прийматимуть до 25 квітня, аукціон розпочнеться 26 квітня.

Роботи включатимуть влаштування вертикальної та горизонтальної гідроізоляції, вентиляції, перекриття, заміну покрівлі, вікон, дверей, підлоги, дерев’яних східців, пічні роботи, внутрішнє опорядження, зовнішнє оздоблення, оновлення входу в підвал, улаштування вимощення, озеленення, встановлення пожежної сигналізації тощо.

Реставрація має завершитися до 31 грудня 2021 року. Гарантійний термін експлуатації будинків становитиме 10 років.

Нагадаємо, будинки в селі Колодяжному, де жила родина Косачів, зокрема Леся Українка, потребують негайного ремонту. Білий будиночок збудований понад 120 років тому. Після Другої світової війни його відновили, на території колишнього родинного обійстя Косачів заснували музей.

Як повідомляли раніше, музей-садибу в Колодяжному хочуть відновити до того вигляду, який вона мала, коли там проживали Косачі. 9,94 мільйона гривень на роботи виділять із Державного фонду регіонального розвитку, решту профінансує обласний бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 9 Квітня 2021 09:45
За таку суму можна палац побудувати, зглузду зїхали?
Лучанин Показати IP 9 Квітня 2021 10:38
Так, так, думайте, що вони там за 11 лямів будуть робити. Ці хати зроблені з глини і жита, тому й реконструкцію теж треба робити з таких матеріалів.
Лукаш Показати IP 9 Квітня 2021 16:47
Ага, спохватилися ! Дорога ложка до обіду ! До ювілею видатної поетеси не спромоглися нічого зробити ! Забули !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus