USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Через львівське сміття під Луцьком поліція відкрила провадження

3 Травня 2017 15:47
У ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із сусідньої області. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 ( Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Про це інформує прес-служба волинської поліції.

До Луцького відділення поліції надійшло повідомлення від сільського голови про те, що в ніч на 29 квітня на території Промінської сільської ради невстановлений автомобіль незаконно вивантажив сміття. На місце події негайно виїхали працівники поліції. Правоохоронці з’ясували, що сміття було вивантажене в полі між селами Промінь та Лаврів Луцького району. Під час детального огляду місця події поліція виявила ознаки того, що сміття, ймовірно, привезене із Львівської області.

Слідчі Луцького відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель). Поліцейські проводять слідчо-оперативні заходи, спрямованні на встановлення осіб, причетних до скоєння цього злочину та притягнення їх до відповідальності. Санкція статті передбачає, зокрема, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. Триває досудове розслідування.

Читати ще: Луцька «Самопоміч»: сміття «під замок» і захист Садового

З огляду на цю подію волинська поліція посилила патрулювання та контроль щодо виявлення фактів несанкціонованого ввезення та вивантаження сміття на території області. Правоохоронці також просять волинян бути пильними й невідкладно повідомляти поліцію про випадки несанкціонованого вивезення сміття за номером телефону «102».

Як повідомлялося, кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Иван Показати IP 3 Травня 2017 16:18
До "з*дницы" эти все "провадження". Дело открыли - дело закроют. делов-то. видимость расследования , а на самом деле - бездействие, безнаказанность

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus