USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Через річку Стир пропонують зробити пішохідний міст

6 Липня 2016 15:12
На берег Стиру планується вивозити землю з місця будівництва, що розташоване навпроти. Для цього забудовник попросив управління архітектури розробити схему благоустрою території, аби знати, куди можна все возити. На запропонованій схемі, на березі пропонують облаштувати велодоріжки, літній амфітеатр та тенісні корти.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 6 липня.

Як пояснив головний архітектор міста Леонід Герасимюк, забудовник, який будується на вулиці Ковельській, і зараз планує розбирати старі будівлі Елетротермометрії, запропонував розробити схему благоустрою протилежного берегу. Мовляв, виграють від цього і місто, і забудовник: йому не доведеться далеко вивозити викопану землю, а процес облагородження території буде запущений.

Відповідно до схеми, на березі, де нині розташований ветхий спортивний майданчик, який іноді затоплює, мають все розчистити, у тому числі й канали проти підтоплення, щоб паводок не залив територію.

Також там передбачають велосипедну доріжку, пішохідний міст через річку Стир, літній амфітеатр, тенісні корти, міні-футбольне поле. Схемою передбачені дренажні канали і шлюзи проти підтоплення.
В міській раді запевняють, що цей об’єкт буде соціальним, а не комерційним. Урешті, члени виконкому схему благоустрою затвердили. Біля самої території в міській раді пообіцяли становити інформаційні стенди з візуалізацією схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучанка Показати IP 6 Липня 2016 15:27
невже у Луцьку є Головний архітектор?
kEXFYRF Показати IP 6 Липня 2016 15:45
То вигнали - то знов прийшов , свій!
таки лучанка Показати IP 6 Липня 2016 16:09
спорт це добре, але яке таке будівництво на Ковельській? Рів'єра "дідько її бери" по Ковельській 19? Чи Ковельська 17 , яка має план вбити Старе Місто? Льоню тра міняти на повноцінного міського архітектора і то скоро, хоч вже запізно...
хі-хі Показати IP 6 Липня 2016 16:10
а ще можна засипати річку) всерівно через років 20 замулиться сама по собі!
123 Показати IP 6 Липня 2016 16:20
А хто там у нас забудовник такий. меценат и альтруист?
Павло Показати IP 6 Липня 2016 16:38
А десь можна знайти цей проект для детальнішого ознайомлення?
виконком до Павло Показати IP 6 Липня 2016 22:51
проект рішення. як і візуалізацію внесли позачергово. на сайті його не було до початку виконкому, як і самої схеми.
z Показати IP 6 Липня 2016 16:51
Текст повідомленняТупо вивезуть землю бо так блище і дешевше і на тому все скінчиться
альоша Показати IP 6 Липня 2016 17:08
меценат у нас один -Чернуха. Вже нема в центрі Луцька ні деревця ні травинки де б не височіли його як під копірку новітні хрущовки.Місто стало Черьомушками без обличчя і зелених сквериків.Депутати збережіть славу Луцька як зеленого міста
Тугарин змей до альоша Показати IP 6 Липня 2016 17:37
Пропоную залишити срач так як він є, скількі тому чорнусі вже треба??. А за бомжів, алкоголіків, наркоманів ви подумали?? А мусор куда викидати, нужду справляти - нікому діла нема. Оставити все як є, нема чого народну собствіность чіпати, кляті капіталісти. Он подивіться на рассею, все в зелені і під будинками, і на будинках, і на балконах, і ніяких тобі асфальтів, всьо природнє, зелене.
Анонім до Тугарин змей Показати IP 7 Липня 2016 01:59
Луцьк буде у перпективі озеленений так,як площа навпроти проміня=пустеля смерті у центрі міста і покладання квітів до першого ? презедента-перетвориться у шанування мерців. Ця площа стала схожа на пекло.
Ольга Показати IP 6 Липня 2016 18:46
Читайте текст увіжніше, приміщення електрометрії...наш край Не Чернуха 500%
Ольга Показати IP 6 Липня 2016 18:49
І цей забудовник не будує на Ковельський, журналістам слід записувати на діктофон, якщо геть не орієнтуються
Саша Показати IP 7 Липня 2016 12:54
Краще б почистили річку а не придумують різні проекти щоб грошей накрасти!!!!
Корінний лучанин Показати IP 8 Липня 2016 14:57
Цей проект запозичений із ПРОЕКТУ РОЗШИРЕННЯ ЗАВОДУ "ЕЛЕКТРОТЕРМОМЕТРІЇ" 80-х років. Це пройшло 30 із гаком років. Згідно того проекту навпроти заводу і мав бути пішохідний міст через річку СТИР, на березі мав бути тенісний корт і зона відпочинку для працівників з-ду. Берег СТИРУ зі сторони заводу укріплений СВАЯМИ від розмивання. Бачу , що час від часу готовий проект дістають із ШУХЛЯДИ , дещо коригують і виставляють на СВІТ БОЖИЙ перед забудовником з МІШКАМИ ГРОШВИ для відмивки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus