USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Депутати облради хочуть збільшити дохідну частину бюджету

30 Січня 2016 10:06
Деякі депутати Волинської обласної ради вважають окремі проекти регіональних програм, на основі яких формується обласний бюджет, недопрацьованими.

Згідно із процедурою, проекти регіональних програм соціального та економічного характеру спочатку, розглядаються профільними депутатськими комісіями, далі подаються на розгляд постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, і тільки після цього виносяться на розгляд сесії облради.

Оскільки, один з методів формування обласних бюджетів залишається програмно-цільовий, детальне вивчення проектів таких програм депутатами надзвичайно важливий.

Депутати від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП», до речі, економісти за фахом, висловили свою думку з приводу проектів певних програм.

Зі слів членів бюджетної комісії, депутата облради від УКРОПу Любов Ліпич, всі програми, які розглядають депутати, стосуються позиції видатки. «Як на мене, необхідно подавати такі програми, які б наповнювали бюджет. Ні для кого не секрет, що допомога, яку отримує область, складає 88 % і лише 12 % ми заробляємо самі на себе. Хотілося б цю дохідну частину збільшити», – зазначає Любов Григорівна.

Чимало зауважень до проекту Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік було у депутатки від УКРОПу, члена бюджетної комісії Ірини Вахович.

На думку Ірини Михайлівни, заходи програми не відповідають цілям її фінансування.«Ми бачимо фінансування карет швидкої допомоги, деяких медичних засобів для діагностики та лікування. Це не стосується лише бійців АТО і членів їхніх сімей, – зазначає депутат від УКРОПу Ірина Вахович. – Якщо ми хочемо надавати не декларативну, а реальну допомогу, нам необхідно детально вивчити проблеми сімей учасників АТО. І, приміром, в заходах програми закладати кошти на певні види протезування, яких там взагалі не передбачено. А так виходить, що у програму ми закладаємо медичну субвенцію і формально програма діє в області, а реально низка заходів орієнтовані не на надання допомоги тільки бійцям АТО. Тому проект даної програми не підтримую».

Нагадаємо, що раніше до проекту цієї програми також мав зауваження іще один депутат від УКРОПу, голова депутатської комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Олександр Зінчук. Він також переконаний, що пріоритетом у передбаченні коштів все-таки повинна бути стаття витрат на надання медичної допомоги, в тому числі і на протезування.

Відео надане прес-службою Волинського УКРОПу.
Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, з ініціативи голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці започатковано нову практику розгляду проекту обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлоп Показати IP 30 Січня 2016 10:50
Ну му ж впевнені, хто ж як не пані Ліпіч знає, як наповнити доходну частину бюджету, хто ж як не пані Вахович знає, які види протезування не передбачені для учасників АТО. Тут головне- не треба поспішати. Поспішних рішень не повинно бути!
Тарас Чурило Показати IP 30 Січня 2016 16:24
Звичайно, програми повинні бути дієвими, а не просто зіпсованим папером
Ірина Таран Показати IP 30 Січня 2016 17:16
Це потрібно, бо невідомо чи ми отримаємо з держбюджету стільки скільки обіцяють
іра Показати IP 31 Січня 2016 10:42
Ліпич і вахович- 'веелиикіі' знавці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus