USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Дякуємо Су-34 РФ за дурість»: українські сили ППО побили рекорд зі збиття літаків

25 Грудня 2023 17:04
Українським силам ППО наразі вдалося перевершити свій травневий успіх зі знищення російських літаків, які звикли «безсоромно» літати небом України. Цього тижня ворожі винищувачі за це показово розплатитися.

Про нову статистику йдеться у коментарі Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНІАН.

Знищення протягом 23-24 грудня силами ППО України 4 російських літаків Су-34 є визначним успіхом українських сил ППО, підкреслює відомство.

Су-34 – один із найсучасніших винищувачів-бомбардувальників Росії. Їхні кількість та можливість виробництва обмежені, тому згаданий удар особливу «відчутний» по бойовому потенціалу агресора.

«Силам ППО вдалося перевершити свій успіх зі знищення літаків Су-35 і Су-34 та двох вертольотів Мі-8МТПР-1 над брянською областю у травні цього року», – підкреслюють у центрі.

Читати ще: Після втрати трьох Су-34 росіяни зменшили кількість авіаударів, – Ігнат

У коментарі зазначається, що ЗРК Patriot доводить свою ефективність на полі бою. Збільшення кількості одиниць цих систем дійсно може наблизити перемогу України, а найголовніше – зберегти життя українських воїнів та мирних українців.

Також очікується, що майбутня передача Україні Нідерландами перших 18 винищувачів F-16 суттєво покращить статистику знищених ворожих цілей.

У пʼятницю, 22 грудня, командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що на півдні уражено одразу три російських літаки. Він зазначив, що збито ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34. Російський військовий блогер Fighterbomber, близький до російської військової авіації, визнав втрату Росією літаків і повідомив, що принаймні частина пілотів загинула.

В Україні не розкривають, яким чином було уражено ворожі бомбардувальники. Водночас речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат зазначив у коментарі, що армія РФ активізувала розвідку й вишукує, чим Україна змогла збити одразу три Су-34. За його словами, росіяни стали значно менше застосовувати авіаційні засоби ураження, особливо керовані авіабомби, зокрема на Херсонському напрямку.

24 грудня стало відомо, що ЗСУ збили ще один літак Су-34 окупантів. За інформацією Олещука, літак російських окупаційних військ знищено на Маріупольському напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 25 Грудня 2023 19:28
Пропоную цих героїв нагороджувати орденами ,квартирами (не так як 14 омбр) пільгами і рештами видами заохочення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus