USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Друге життя «Локомотива»: у Ковелі відкрили спортивне ядро Транскордонного центру діалогу культур

2 Липня 2023 16:31
Головна спортивна арена Ковеля отримала друге життя. Учора, 1 липня, тут офіційно відкрили спортивне ядро Транскордонного центру діалогу культур імені Гетьманів Ружинських. Це був третій етап масштабної реконструкції стадіону «Локомотив».

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Будівництво цього об’єкта було розділено на три черги. На першу – зведення Транскордонного центру діалогу культур – Ковель отримав фінансування у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». На другу – благоустрій та прокладання усіх необхідних мереж – було спрямовано власні кошти міста. На будівництво спортивного ядра 20 мільйонів гривень надійшло з державного бюджету, 4 мільйони — з бюджету громади.
Тепер це буде багатофункціональний комплекс. Зокрема тут організовуватимуть та проводитимуть змагання, фестивалі, спортивні та мистецькі свята, міжнародні зустрічі.
Поряд із Транскордонним центром діалогу культур – футбольне поле, бігові доріжки, сектори для штовхання ядра, легкоатлетичних стрибків, метання диска, молота і списа, тренажери.
«Ми відкриваємо цей об’єкт у непростий час. Дякую Збройним силам України за можливість передати його ковельським дітям, спортивній громадськості. Довгий був шлях його реконструкції. У 2004 році, будучи журналістом Волинської ОДТРК, вперше підняв тему відродження стадіону. Тоді й не думалось, що на це піде аж 20 років. Дякую усім, хто працював над проєктом, адже це справа десятків людей. Тих, хто залучив європейські кошти, хто розпочав будівництво центру діалогу культур, хто клопотався благоустроєм території. Сьогодні ми маємо прекрасний комплекс. Сподіваюся, він слугуватиме розвитку спорту в Ковелі та Україні», – сказав міський голова Ігор Чайка.
Читати ще: Історія успіху: волинянин із синдромом Дауна виборов срібло й бронзу на Спецолімпіаді у Берліні

Перший матч на новому стадіоні зіграли збірна Ковеля і Волині з національною збірною ветеранів.

На поле вийшли легенди футболу міста, Волині, України. Серед них – Олег Собуцький, Андрій Воробей, Артем Федецький, Євген Селезньов, Андрій Полунін, В’ячеслав Свідерський, Олег Герасим’юк.

Приїхав у Ковель Андрій Біба – найкращий футболіст СРСР 1966 року. Легенда «Динамо», він грав за збірну країни проти Бразилії та самого Пеле.
За баталіями спостерігали ті, хто ще пам’ятає колишній «Локомотив», та діти, для яких і відроджували спортивну арену.

Благодійний матч завершився з рахунком 5:3 на користь гостей. Голи провели від національної збірної ветеранів Андрій Воробей, Артем Федецький, Олександр Косирін, двічі влучив у ворота ковельчан капітан команди Олег Собуцький, від збірної господарів – Олег Герасим’юк, Євген Селезньов та Віталій Кашуба.
«Приємно бачити, що й під час війни на Волині, у Ковелі, опікуються розвитком спортивної інфраструктури. Чудово, що тепер у місті є такий стадіон. Нехай на ньому займаються футболом та іншими видами спорту діти й дорослі, підвищують майстерність, встановлюють рекорди, і, найголовніше, отримують задоволення від життя», – зазначив майор Збройних сил України, засновник національної збірної ветеранів Олег Собуцький.
Під час гри та благодійного аукціону для ЗСУ було зібрано понад 53 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Липня 2023 17:56
Воробей та Селезньов - донеччани. Не зрадили Україні. Пишаюся ними!
Пан Микола Показати IP 2 Липня 2023 20:50
Здивував білоруській прапор поруч з українським та польським

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus