USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Громади Волині залучили понад 8,2 млрд грн податкових платежів

10 Листопада 2023 06:49
За підсумками січня-жовтня 2023 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 8 мільярдів 210 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума залучених територіальними громадами податків на 26% перевищує аналогічні надходження торік, наголошують волинські податківці. Проти фактичних надходжень такого ж періоду минулого року до місцевих бюджетів в області надійшло на 1 мільярд 693 мільйони гривень податкових платежів більше.

"Такий позитив у сплаті податків – це насамперед підсумок спільних зусиль працівників ДПС, органів місцевої влади та Держпраці в напрямку забезпечення дотримання вимог закону у сфері трудових відносин та оподаткування", – йдеться в повідомленні.

Водночас у ГУ ДПС в області відзначають належний рівень податкової дисципліни представників підприємництва, які переважно працюють у правовому полі та сумлінно перераховують належні платежі до бюджетів усіх рівнів.

Читати ще: Пенсіонери можуть отримати майже тисячу гривень надбавки. Як та хто саме

"Саме якісне податкове адміністрування, конструктивний діалог із бізнесом та взаємодія з органами місцевого самоврядування дозволяють прогнозувати збереження позитиву у податкових надходженнях до бюджетів громад за підсумками фінансового року", – акцентують у податковій.

"Державна податкова служба України надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, зокрема платникам податку на майно.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам обов’язково відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС, треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі – застосунок "Моя податкова", простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем", – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 10 Листопада 2023 07:15
Могло бути і 10 млрд якби податкова взялася за будівельників і всіх тих хто працює сам на себе без реєстрації ФОП. Скоро буде введено е-гривню і вони апріорі не зможуть працювати без реєстрації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus