USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Історичний музей на Волині поповнився новими експонатами

20 Листопада 2021 07:58
Ковельський історичний музей поповнився новими експонатами – дитячий візок-колиска кінця XIX- початку ХХ ст. та столик середини ХХ ст.

Про це повідомляють на сторінці музею у Фейсбуці.

Як зазначають, після опрацювання обидва експонати чудово доповнять інтер’єри музейних кімнат, які відтворюють ковельські помешкання різних історичних епох.

«Столик має доволі привабливий вигляд. Його восьмигранна стільниця, облицьована натуральним шпоном горіха, з красивим малюнком, кріпиться до масивної, дерев’яної, різьбленої ніжки з трьома фігурними опорами. Стіл з висувним ящиком є прикрасою і функціональним доповненням інтер’єру музейної кімнати», – йдеться у повідомленні.
Додають, що предметом розкоші у свій час вважався і новопридбаний музейний експонат – візок-колиска. У XIX ст. така річ була надто дорога. Придбати її могли лише заможні люди.
«Це справжній витвір мистецтва, виготовлений з натурального різьбленого дерева, металів. Глибока люлька з секретним відділенням всередині оригінально обшита світлою шкірою й оздоблена кнопками-гвіздками, покритими круглими керамічними капелюшками. Знімний бампер ззовні перетягнутий темно-зеленим брезентом, а всередині – м'якою, світлою тканиною. Спереду візка – розкішна ручка, яка має керамічне покриття. Люльку можна погойдати, вона плавно переміщається по нерівній місцевості завдяки підвісним рем'яним амортизаторам. Усередині візка є ремінь безпеки. Скріплені осями металеві колеса підвищують маневреність візка», – підкреслюють у дописі.

Зауважують, що на початку ХХ століття попит на коляски значно виріс. Після першої світової війни зросла народжуваність і вартість виробів стала нижчою. Змінювався і їх зовнішній вигляд. Почали з'являтися все більше компаній з їх виробництва. Згодом коляски ще не раз зазнавали змін у ході різноманітних экспериментів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Той Показати IP 20 Листопада 2021 11:41
Стіл був у робочому кабінеті генерал Герберта Отто Гілле
Климкин Показати IP 20 Листопада 2021 12:17
очень рад за музей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus