USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Кордон – це ви: луцькі прикордонники відзначили професійне свято

4 Травня 2018 12:08
Цьогоріч, згідно з указом Президента України, вперше День прикордонника в Україні відзначається 30 квітня, відтак своє професійне свято відзначив і Луцький прикордонний загін.

Урочистості з нагоди Дня прикордонника відбулися 4 травня.

Зокрема, дійство розпочалося з виконання Гімну України, а впродовж свята прикордонники не втомлювалися отримувати привітання, відзнаки та нові військові звання.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відзначив, що сьогодні встановили новий день святкування Дня захисника вітчизни, адже прикордонники стоять першими на кордоні – приймають друзів та зустрічають недругів: «Сьогоднішнє свято – це ті хвилини, коли ми говоримо вам слова вдячності за вашу працю, яку ви звершуєте, виконуючи свій професійний обов’язок. На жаль, сьогодні цей обов’язок не є мирним, адже він перейшов у військові дії. Загиблі хлопці на кордонах України – це жертва та місія, яку ви виконуєте з честю, - бережете непорушність кордонів вашої держави. Я вітаю вас з цим святом та бажаю нам усім перемоги, і щоб ви завжди поверталися до своїх сімей».
Своєю чергою начальник Луцького прикордонного загону полковник Микола Скарвінко зауважив, що цьогоріч прикордонник розпочинають святкувати своє професійне свято 30 квітня.

«В цей день ми віддаємо шану тим, хто присвятив своє життя охороні рубежів нашої батьківщини. На жаль, в Україні сьогодні йде війна, яка не оминула і наш загін, адже двоє наших побратимів не повернулися з цієї війни», - розповів Микола Скарвінко та закликав присутніх вшанувати загиблих хвилиною мовчання. Також він подякував за сумлінне виконання свого професійного обов’язку всьому персоналу прикордонного загону та оголосив про присвоєння військових звань окремим прикордонникам.
Окрім того, до привітань приєдналися і представники міської та обласної влади.

У вітальному слові голова Волинської ОДА Олександр Савченко наголосив, що прикордонники – це обличчя держави, адже вони перші, кого бачать іноземці, приїжджаючи до нашої країни: «Ви готові в кожну хвилину до неочікуваних подій, але дай Бог, щоб вони обходили вас стороною, і щоб ті жертви, яких ми сьогодні згадували, були останніми у вашому загоні».
Заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк передав привітання прикордонникам від голови облради Ігоря Палиці та від всього депутатського корпусу, пообіцявши, що облрада всіляко підтримуватиме програми прикордонників, аби допомогти їм у нелегкій службі.
Також слова вдячності за службу прикордонникам виголосив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт: «Дякую вам за те, що наша держава має надійний захист на кордонах. Ви цілодобово несете службу там, де найважче, де розпочинається держава. Ми знаємо, що серед наших прикордонників є багато героїв, адже вони проявили мужність при захисті кордонів України у 2014 році».
Варто зазначити, що з нагоди свята прикордонники отримали від посадовців відзнаки.
На завершення дійства прикордонники промарширували святковим строєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Не портіть людям св' Показати IP 4 Травня 2018 17:43
Позабирайте фотки, де прикордонники ідуть не в ногу(десь штук 5 фото). На одній є навіть командир.
лучанин до Не портіть людям св' Показати IP 7 Травня 2018 07:25
Аж очі ріже, як на ті фото дивишся... стидоття
Луцьк Показати IP 12 Травня 2018 15:16
А командир загону чуть не трiсне.Гидко дивитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus