USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Лікування поранених військових за кордоном: які документи потрібно зібрати

22 Серпня 2022 00:21
Чоловіки-військові, які отримали поранення під час бойових дій, можуть поїхати за кордон на лікування.

Воєнний стан – не перешкода, повідомляють у Державній прикордонній службі України.

Відтак оприлюднили перелік документів, які потрібно зібрати для перетину кордону:

– паспорт громадянина України для виїзду за кордон або паспорт громадянина України (за їх відсутності – документи, що містять відомості про особу, на підставі яких ДПСУ дозволить перетин державного кордону);

– висновок про необхідність направлення особи на лікування за кордон;

– листа МОЗ про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

Представникам українського бізнесу, які офіційно виплачують зарплату і не мають заборгованості з податків та зборів, дозволять виїжджати за кордон. Відповідне рішення уряду набуде чинності з 1 вересня.

Нагадаємо, 15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан на 90 днів – до 21 листопада. На період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus