USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Волинян закликають здавати кров: у Луцьку нині бракує найрідкіснішої – 4-, а у Володимирі треба всі групи

8 Січня 2024 17:17
Станом на 8 січня по всій Україні стабільною лишається потреба у донорах усіх груп крові.

Про це повідомляє платформа ДонорUA.

«Знову страшний і важкий ранок в Україні – Запоріжжя, Кривий Ріг, Хмельницький, Зміїв, Харків... Давно немає жодних ілюзій щодо росіян – ми маємо завжди бути готовими до ударів по цивільних об’єктах і житлових будинках. Зокрема, здавати кров. Коли поранених привозять до лікарні, запаси компонентів крові вже мають бути сформовані. Долучайтеся до донорства – це інвестиція у ваш власний порятунок та турбота про близьких», – коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Наразі у Луцьку є потреба в донорській крові 4- групи.

А от у Володимирі наразі є потреба в усіх групах крові, тому небайдужих закликають поповнити місцевий банк крові.

«Здати кров можна щодня у будні з 8:30 до 14:30 у відділі трансфузійної допомоги за адресою: м. Володимир, вул. Северина Наливайка, 18. Донорами можуть бути громадяни віком від 18 до 60 років, а також старші (за дозволом лікаря). Вага донора – не менше 50 кілограмів. За один раз у донора беруть приблизно 450 мл крові. Процедура триває 10-15 хвилин. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код», – йдеться у повідомленні Володимирського медобʼєднання.

«Як здати кров? Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров. Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації. Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

До слова, кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus