USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Лучанка виграла грант і шитиме одяг для ветеранів війни

21 Квітня 2024 22:35
Люди з інвалідністю невдовзі зможуть придбати зручний і стильний одяг у Луцьку. Місцева мешканка Тетяна Клімук виборола 150 тисяч гривень на цю справу в бізнес-програмі «Відважна». Вона засновниця бренду Gora. Разом із командою уже працює над пошиттям вбрання.

«Він не може носити протез, тому йому краще, коли штанина знизу закрита», – кравчиня розповідає про ветерана війни Віталія, який є її новим клієнтом. Через поранення він втратив ногу, тому штани для нього пошили такі, як замовив, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

Тетяна заснувала волинський бренд одягу, щоб створювати зручне та стильне вбрання, незалежно від того, чи має людина інвалідність.

«Я шити люблю. І це та сфера, в якій я знаю, що роблю», – наголошує підприємиця.

Вона навчалася на технолога. Обрала бізнес за спеціальністю. Коли вирішила масштабувати виробництво, зрозуміла, що їй бракує знань як керівниці. В той час Дія.Бізнес розпочала набір учасниць на програму «Відважна». Це був перший крок.

«Я люблю процес навчання. Це завжди цікаво. До того ж, я ніколи не вчилася бізнесу», – каже Тетяна.

«Відважна» – це бізнес-програма для жінок, які хочуть започаткувати власну справу або розширити наявний проєкт. Навчають їх відомі бізнес-тренери України. Тетяна спершу віддала перевагу онлайн-заняттям, але коли дізналася про відкриття центру Дія.Бізнес у Луцьку, вирішила вчитися наживо.

Спершу – перемога в Луцьку, а далі – Київ. Там фіналісти змагалися за призові місця. Тетяна зізнається: представляючи модель свого одягу, хвилювалася, адже спочатку не дуже вірила у проєкт.

«Але люди, які оточували мене в той час, давали таку колосальну підтримку, що коли я поїхала в Київ і посіла друге місце, то була здивована, що друге, а не перше», – жартує підприємиця.
Читати ще: Краще, ніж у Pinterest: як луцька дизайнерка створює унікальної краси сумки. Фото

Вона виборола 150 тисяч гривень, тому що запропонувала соціальний проєкт. Завдяки виграним грошам Тетяна планує вбрати у зручний одяг усіх, хто до неї звертатиметься. Для цього розвиватиме свій бренд Gora – це нейтрально гендерний одяг в обмеженій палітрі кольорів, тобто і фасон, і колір однаково добре підходять і чоловікам, і жінкам.

«Ми хочемо робити кастомізацію для людей з інвалідністю, тобто якщо є потреба в зміні або підгонці конкретної одиниці під якісь конкретні потреби, ми будемо це робити», – наголошує бізнесвумен.

Головна ідея бренда – не виділяти інакшість людей з інвалідністю, а допомогти їм підібрати вбрання, звичне для всіх. Зовсім скоро кожен зможе ознайомитися з новою колекцією Gora. Своїм прикладом Тетяна хоче надихнути представників інших брендів.

«Показати, що це неважко реалізувати, щоб це могли робити всі, хто шиє одяг в Україні», – акцентує вона.

Кожному, хто має ідеї, але боїться їх втілити в життя, Тетяна радить шукати підтримки на подібних бізнес-програмах. До речі, реєстрація на другий сезон програми «Відважна» вже розпочалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus