USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Луцьк попрощався із загиблим Героєм Олександром Кулею

5 Вересня 2022 15:05
Сьогодні у Луцьку вшанували ще одного військовослужбовця, який віддав життя у війні з росією. У кафедральному соборі Святої Трійці відспівали Героя Олександра Кулю.

1 вересня бойовий медик третього механізованого батальйону військової частини, солдат Олександр Куля загинув у районі населеного пункту Нестерянка Запорізької області.

«Донедавна ми думали, що будемо завжди спокійно жити, планувати завтрашній день, ставити перед собою цілі, досягати їх. Натомість сьогодні вкотре тримаємо в руках запалену свічу на честь загиблого воїна. Олександр віддав життя за те, щоб ми мали спокійний сон, щоб наші діти могли ходити до школи, дорослі – працювали. Але насправді, доки ми не переможемо у цій війні, у нас не буде ні спокійного сну, ні роботи, ні навчання. Тож робімо все, щоб наблизити перемогу, допомагаймо нашим військовим усім, чим можемо», – наголосив у скорботному слові декан Свято-Троїцького собору, протоієрей Микола Нецькар.

Після богослужіння процесія з труною вийшла з храму на Театральний майдан, де вже зібралося чимало лучан. Перехожі зупинилися, схилили голови та зі сльозами на очах провели армійця в останню дорогу. Церемонія прощання з Героєм завершилась виконанням державного Гімну.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Герої не вмирають!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 5 Вересня 2022 19:41
Волинський капелан і священник Михайло Бучак вважає, що Луцьк повинен мати свій цвинтар полеглих на війні героїв. «Вільних же місць на Алеї слави, що на міському кладовищі у Гаразджі, немає. Хочеться кричати: нам потрібен пантеон, нам потрібен цвинтар героїв, як це є у цивілізованих країнах. Душі воїнів сьогодні дивлять на нас і кажуть: «Ми віддали життя, а що ви зробили для нас?». Ми повністю підтримуємо шановного капелана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus