USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцька «Павутинка» почала виготовляти нашоломники для військових

28 Серпня 2023 20:38
Луцькі волонтери із об’єднання «Павутинка» почали робити нашоломники для захисників України. Схему в'язання майстрині розробили самі.

Як розповіла Суспільному волонтерка Ірина Гузачова, нашоломники, які вони виготовляють, – це в’язана сітка, до якої прикріплені стрічки захисного кольору.

«Вони захищають. Бійцям дають спорядження якогось кольору, наприклад, чорне. А їх треба замаскувати, хлопців сховати, вони в різних локаціях там», – пояснює волонтерка.

Зі слів Ірини Гузачової, основи для нашоломників допомагають створювати майстрині-в’язальниці. Серед них – переселенка з Маріупольського району Олена Ярошук.
«Щодня я думаю, що можу зробити для перемоги. Знайшла дівчат з групи «Павутинка» і в’яжу каркаси. Це теж мій крок для перемоги», каже жінка.

Окрім нашоломників, жінки з «Павутинки» плетуть також захисні сітки.
«Щоразу плетемо з молитвою, – каже волонтерка Ольга Грицай. – Просимо Бога, щоб ті сітки їх захищали, тому вони не тільки бліндажі, не тільки техніку, а й хлопців накривають».

Як розповіла Ірина Гузачова, «Павутинка» — це об’єднання жінок, які разом волонтерять від початку війни. Назву вигадали разом, разом шукають кошти на матеріали, залучають охочих плести, розподіляють обов’язки.
«За день ми плетемо принаймні 20 квадратів, плетемо сітки і навіть в три зміни працюємо: з 9-ї, буває, до 20-ї залишаємось, якщо потрібно і дуже багато замовлень», – додає волонтерка.

Приєднатися до плетіння сіток, кікімор і нашоломників можуть усі охочі, каже Ірина Гузачова. З її слів, зараз волонтери потребують ниток для в’язання темних кольорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 28 Серпня 2023 23:42
зате в оборонпромі одержують неслабенькі зряплати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus