USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Вже сьогодні: «Санмай» відкриє лучанам музичні карти

31 Січня 2016 09:00
Відомі пісні, кавери та найновіші композиції: що очікувати під час грандіозного концерту у культовому закладі Луцька «Майдан» від гурту «Санмай», який експериментує зі звуком та «дорослішає» з кожним новим записом, розповів бас-гітарист гурту Артур Черчик.

Напередодні першої річниці луцького гурту «Санмай» Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося у музикантів, яких цікавинок можна очікувати під час концерту з нагоди святкування та як вони підсумовують перший рік творчості.

Підсумовуючи рік діяльності гурту, що вам вдалося зробити, а що ні?

Більшість запланованого нами на 2015-ий рік нам вдалось втілити. Щось в більшій мірі, а щось в меншій, проте скаржитися не маємо на що. Хіба можна зазначити, що гурт «Санмай» протягом минулого року стабільно робив кроки вперед. Помірні, проте постійні. З одного боку, це добре, що гурт працював як безперебійний механізм, а з іншого, нам не вистачило прориву, акцентованого на якійсь конкретній події, як часто стараються робити у шоу-бізнесі. Ми маємо на меті впевнено і міцно зайняти свою нішу, а не злетіти і так же швидко впасти. Проте без точкових проривів далеко не заїдеш і ми це розуміємо. Загалом я особисто зловив себе на думці, що таке враження, ніби «Санмай» – це самостійний організм, що сам собою рухає якимось чином, тому ми просто довіряємо тому потоку, що нас несе і робимо те, що нам подобається і в що віримо.

Оскільки ви експериментуєте зі звуками та ритмами, яких нових експериментів можна чекати від гурту у новому році?

Буквально цими днями ми працюємо над новими композиціями. Є всі шанси, що їх презентувати зможемо вже цієї неділі на святкуванні нашої першої річниці у луцькому клубі «Майдан». Так ось, ці нові пісеньки скеровують нас у абсолютно неочікувані для нас самих експерименти, ми прослідковуємо там стилі, ритми та мелодику, яких не очікували почути у нашій творчості. Буває, ми плануємо та окреслюємо вектори подальшого творчого руху проте потім виходить не те, що задумав. Але головне слухати свою музу, адже так найточніше можна передати стан і емоції, що рухають тобою під час творення, а це наша основна задача. Ми не намагаємось комусь сподобатись своєю музикою, чи вписатись у будь-яку концепцію. Це наша творчість і ми поки не обтяжені нічим таким, що могло б нам заборонити зробити нашу справу щиро.


У яких фестивалях плануєте брати участь цього року?

Чесно кажучи, у багатьох плануємо. Ми любимо грати наживо і готові виступати якнайчастіше, аби доносити музику до якнайбільшої кількості слухачів. Це те, що нас найбільше надихає – бачити людей, що у реальному часі насолоджуються нашою музикою та виконанням. Нам приємно, коли люди нам пишуть, розповідають, що слухають нас на записах щодня чи принаймні часто і їм це дійсно подобається. Але це не порівняти з драйвом обміну енергетикою між виконавцем та слухачем при живому виступі. Отож, ми будемо старатись потрапити на якомога більше концертних майданчиків цього року і надіємось, що результати будуть відповідати очікуваним.

Чи заплановані виступи у містах, де раніше не доводилося виступати?

Так, вже у середині лютого ми плануємо розпочати тур Україною, що охопить низку міст, де ми ще не були і куди нас вже давненько кличуть прихильники, котрі у нас вже встигли з’явитися у тих містах. Які саме, то ми оголосимо вже не наступному тижні. Можемо сказати лиш те, що це будуть майже всі обласні центри Західної України і частина центральної. Аби дізнатися дати, міста та деталі виступів, слідкуйте за нашими соціальними мережами – там ви першими дізнаєтесь про всі новини гурту.


Яких гуртів та виконавців зі світової сцени вважаєте прикладом для наслідування (або які найбільше вплинули на ваш розвиток як музикантів)?

Важко зробити узагальнення в цьому плані, так як учасники гурту не є прихильниками ідентичних виконавців. Мабуть буде забагато букв, якщо розписати хто кого з нас на що надихнув. Прикладів для наслідування безліч, тут сугубо суб’єктивна річ кого ним обрати. Звичайно, на нас знаходить відбиток те, що ми слухаємо, чуємо, бачимо та любимо. Але зазвичай ми стараємось від цього абстрагуватись. Не хочеться себе впіймати на думці, що ти когось наслідуєш. Є велике бажання міксувати все, що кожен з нас хоче принести у «Санмай» і зробити це так, щоб воно зазвучало ново, цікаво, оригінально, самобутньо і цілісно.

Від себе пораджу послухати гурти MuteMath, The Wombats, Noel Gallaghers High Flying Birds, Manic Street Preachers. Це одні з моїх найулюбленіших команд і на мою думку є не настільки відомими на пострадянському просторі, наскільки того заслуговують.

Чи вдалося налагодити контакт з прихильниками вашої творчості? Наскільки часто спілкуєтеся з ними?

Ми завжди відкриті до спілкування з нашими прихильниками. Часто пишуть в соціальних мережах, на концертах також не рідко знайомимось з ними та спілкуємось і мусимо зазначити, що це хороші і адекватні люди. Нам подобається те оточення, в яке нас скеровує наша музика. Щодо частоти, то можна сказати, що досить таки часто. Ми розуміємо, що для них це важливо та й нам самим цікаво, бо на щастя більшість з них пишуть до нас у справах, а саме запрошують у якісь міста, пропонують майданчики для виступу, радять ресурси, де можна дати інтерв’ю у їхньому місті чи пропіарити свій приїзд, а також просто дають об’єктивну оцінку нашій творчості, нам завжди цікаво знати, які емоції та думки викликає наша музика у слухача, тільки тоді ми маємо можливість оцінити те, чи вдалось нам добитись бажаного результату. Звичайно, є відсоток людей, що пишуть «привіт, як справи?», стараємось не ігнорувати звичайно, але насправді в результаті нічого корисного з таких розмов не виходить ні для нас, ні для них самих. Але доводиться змиритися, що цього не уникнеш.


Яким буде ваш повноформатний альбом? Чи відома вже його концепція?

Як я зазначав вище, то важко зробити прогнози на рахунок повноформатника. Поки ми пишемо матеріал і він сам себе скеровує у необхідне русло. Є вже декілька пісеньок, що точно увійдуть до цієї платівки проте поки рано робити будь які висновки. Точно прослуховується тенденція до пришвидшення ритмів, вони стають більш танцювальними та насиченими, в той час як аранжування стають більш прозорими та мінімалістичними. На мою думку, прослідковується дорослішання музики від самого початку існування гурту і донині. Найперша пісенька, що ми випустили, під назвою «Перманентний рай», можна сказати, була зовсім дитячою та простенькою. Потім вийшов міні-альбом «Шум», що став дорослішим, а наступний – «Сум» пішов ще далі. Те ж саме можна сказати і про новий матеріал. Знову ж таки можна зробити порівняння з самостійним організмом, що зародився, почав ставати на ноги, розвиватись, а згодом і дорослішати, набувати своєї індивідуальності.

Я б також зазначив, що гурт «Санмай» не соромиться викидати своїх пісень. Тобто у нас на меті є включити у альбом тільки достойні на нашу думку композиції, прохідних треків для хронометражу не хочеться писати – тратити на них час та гроші, а в результаті й заливати такий непотріб у вуха слухачам. Ми будемо писати багато пісень і залишати найкращі, котрі і увійдуть до платівки. Так ми робили й раніше.


31-го січня відбудеться концерт з нагоди річниці гурту. Якими піснями потішите публіку під час цього виступу? Чи лунатимуть нові композиції, або пісні з майбутнього альбому?

Пролунають вже відомі слухачам пісні, що можна чути на записах, включаючи акустичні пісеньки з міні-альбому «Сум». Як я вже й казав, то вперше лунатимуть нові композиції, які буквально сьогодні-завтра тільки стануть готовими. А також почуєте декілька каверів у нашій обробці, слухачі також люблять від нас послухати відомі пісні у нашому баченні. В цілому ви почуєте від «Санмай» велику, повноцінну концертну програму.

А також в цей вечір ви почуєте луцький гурт «One Light Inside», який долучиться до дійства у якості розігріву. Це ще зовсім молоді хлопці, які вже впевнено роблять якісний матеріал і здобувають прихильників.

Отож приходьте привітати «Санмай» з річницею. Ми готуємо багато цікавинок, розваг та хорошої музики. Це буде повноцінне святкування Дня Народження, а найкращим подарунком для нас будуть очі та вуха відвідувачів. На тарілочці. (Жартую!))
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus