USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Має бути рішення Верховної Ради: землі УПЦ МП у Києві поки не забиратимуть

22 Травня 2023 14:09
Мер Києва Віталій Кличко підтримав вимоги киян щодо скасування права Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) на користування земельними ділянками в місті. Проте, оскільки немає рішення Верховної Ради, яке б забороняло діяльність релігійних організацій, центр яких розташований у Росії, то землі УПЦ МП у Києві поки не забиратимуть.

Про це йдеться у відповіді Кличка на відповідну петицію, що набрала необхідні 6 тисяч підписів.

Необхідність такого кроку автор петиції, Максим Кондрюк пояснює тим, що на дев’ятий рік війни «московські попи продовжують дурити голови українцям та ще й на виділеній Київською міською радою землі».

У своїй відповіді Кличко зазначив, що підтримує петицію, «враховуючи повномасштабне вторгнення РФ і широкомасштабну збройну агресію на території України, а також актуальний суспільний запит».

За його словами, нині триває робота щодо інвентаризації земельних ділянок, переданих в оренду або користування організаціям, які пропагують чи заперечують факт військової агресії РФ та несуть загрозу національній безпеці України.

«На розгляд Київської міської ради вносяться та Київською міською радою розглядаються рішення про відмову у наданні земельних ділянок зазначеним релігійним організаціям», – наголосив Кличко.

Також, за словами мера, додатковою підставою для припинення договорів оренди стане ухвалення Верховною Радою законопроєкту №8371, яким унеможливлюється діяльність «релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України, в державі, яка здійснює збройну агресію проти України».

«Після прийняття Верховною Радою зазначеного законопроєкту, орендодавці земель комунальної власності територіальної громади Києва будуть вживати заходів щодо розірвання договорів оренди з УПЦ на підставі нової норми законодавства», – наголосив Кличко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 22 Травня 2023 15:10
Як красти українську землю, вбивати , грабувати сіяти зло то законів не треба окупантам . Подивися Україно на себе сидить ворог в твоїй хаті та сміється з тебе .
Максу Показати IP 22 Травня 2023 15:45
Діагноз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus