USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Метальники молота готуються до чемпіонату України, який відбудеться у Луцьку

4 Вересня 2022 16:17
На одному із луцьких стадіонів тренуються метальники молота. Спортсмени готуються до чемпіонату України з легкої атлетики, який відбудеться в Луцьку з 9 до 11 вересня.

Про це розповів Суспільному тренер Роман Черкашин.

Зі слів тренера, на стадіоні в основному тренуються або кандидати в збірну України або збірна.

Разом з волинськими спортсменами тренуються спортсмени, які приїхали на навчально-тренувальний збір в обласний центр Волині з інших областей. Анастасія Булаєнко – з Дніпра. Жінка каже, що займається вже четвертий рік. Виступала на чемпіонатах України, але прагне взяти участь у міжнародних змаганнях та чемпіонатах Європи.

«Під час воєнного стану було складно тренуватися, бо в нас такий вид спорту, що був сектор, тренер, а коли лунає сирена і не дозволяють виходити, то ми мусимо йти в укриття. Це дуже заважає тренувальному процесу», – говорить метальниця молота.
До турніру готується майстриня спорту міжнародного класу з метання молота Ірина Климець. Вона нещодавно повернулась із чемпіонату Європи, що відбувся у Німеччині. Там волинянка посіла шосте місце серед 26 учасниць та побила рекорд України з метання молота, що тримався з 2006 року.

Читати ще: Волинянка з найкращим результатом України – у топ-6 фіналу з метання молота на Євро-2022

«Місцем я задоволена, але результат хотілося б краще», – каже спортсменка.
13-річний спортсмен із Княгининка Луцького району Ярослав Омельчук мріє стати чемпіоном України з метання молота. Розказує, що займається лише місяць, у своїх тренування рівняється на Ірину Климець, аби досягти такого ж результату.

На змагання у вересні легкоатлети здобуватимуть кваліфікації та змагатимусь за першість у понад десяти видах спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus