USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Мобільні бригади та перша допомога: як працює Червоний Хрест на Волині

20 Квітня 2023 23:24
На Театральному майдані Луцька до 105-ої річниці заснування Товариства Червоного Хреста України презентувало програму та нові проєкти.

Про це розповіла Суспільному виконувачка обов’язків голови обласної організації Наталія Домбровська.

З її слів, від початку повномасштабного вторгнення Товариство Червоного Хреста на Волині проводить безкоштовні навчання для всіх охочих з надання першої медичної допомоги.

Лучанка Софія долучилась до навчання. Разом із працівниками Червоного Хреста вчилась накладати пов’язку. Каже: під час війни такі навички вкрай необхідні.
Зі слів працівниці мобільних медбригад Червоного Хреста Аліси Хмелькової, за час повномасштабної війни на Волині сім мобільних медбригад здійснили майже 900 виїздів та надали понад 13, 5 тисячі консультацій для соціально незахищених верств населення. У бригаду входить лікар, медсестра, водій і волонтер. Вони виїжджають саме у важкодоступні населені пункти, каже Аліса Хмелькова.
Проєкт «BraVo» започаткували цього року, каже координаторка Наталія Бобик. Таким чином Червоний Хрест надає гуманітарну допомогу тим, кому це необхідно.

«Це – відкриття швейних майстерень, соціальних перукарень на районах. Можна у банку одягу при швейній майстерні поремонтувати його», – каже Наталія Бобик.
Публічну акцію на театральному майдані Луцька влаштували вперше після початку повномасштабного вторгнення, каже Наталія Домбровська. Під час неї люди могли виміряти тиск або сатурацію у крові.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення волонтери Червоного Хреста на Волині збирали їжу та медикаменти для військових у зоні бойових дій, а також допомагали літнім волинянам, які лишилися самі через війну.

Також організація розпочала безплатну видачу одягу та взуття для людей-переселенців та тих, хто цього потребує. Банк одягу розпочав працювати щодня у приміщенні укриття однієї з багатоповерхівок у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus