USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На луцьких ринках продають кавуни з Туреччини, Греції і Румунії. Скільки коштують?

18 Липня 2023 16:38
Стартував сезон кавунів. Правда, не херсонських, а закордонних. Південні степи, понівечені окупантами і зневоднені вибухом на Каховській ГЕС, не відновлять своєї кавунної щедрості мінімум вісім років, кажуть експерти. Тож доводиться купувати смаколики, завезені з Туреччини чи Балканських країн. Ціна за смугастий на рівні торішньої – близько 40 гривень за кілограм.

Чи не бояться люди раннього сезону, чималих цін і заморських кавунів? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

35-40 гривень за кілограм. На ринках Луцька вже розпочався сезон кавунів. Переважно продають закордонні: з Румунії, Болгарії, Греції чи Туреччини. Липневі кавуни вже нікого не дивують: у цих південних країнах ягода дозріває швидше.

«Пробують. Є такі люди, що бояться, що хочуть натуральний, наш, а не привозний. Але загалом хочеться кавуна. Він добрий. Діти плачуть, просять. Купують четвертинки. Так дешевше виходить», – розповідає продавчиня Тетяна.

Подекуди трапляються і наші – з Одещини. Але рідко. І тому що багато їх цьогоріч не виросло, і тому що для українських баштанів сезон ще не настав.

«Закарпаття, Одеса мають бути. Ще трошки рано», – додає Тетяна.
Попри те, що закордонні кавуни достигають швидше за українські, покупці традиційно діляться на тих, хто купує вже, і тих, хто буде чекати до серпня.

«Зазвичай чекав наших і купував десь у серпні-вересні. Тобто коли вже справді наші. А цього року вже не чекаємо, вирішили спробувати взяти привозний», – каже Михайло.

Кавунів на базарах надалі більшатиме, але от ціна навряд чи принципово знизиться, запевняють продавці. І торік до кінця сезону вона так і не опустилася нижче, ніж 40 гривень за кілограм.

Більшість людей довіряють вибір баштанного продавцю.

Частина покупців, однак, остерігаються ранніх кавунів. Кажуть, краще почекати до серпня, аби точно не нашкодити здоров’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus