USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині майбутні захисники навчаються на дерев’яних автоматах

8 Червня 2015 11:43
У жодній загальноосвітній школі Волинської області немає автомата, натомість учні проходять допризовне навчання на дерев’яних макетах зброї та гранат.

Про низький рівень військово-патріотичного виховання під час засідання сесії Шацької РДА розповів командир третього запасного батальйону ДУК ПС Волинь Віталій Ковальчук, більш відомий за позивним друг Устим.
Він закликав обранців громади звернути увагу на запущеність рівня національної свідомості покоління майбутніх захисників країни та відновити заняття з ДПЮ у школах області.

«Є важливе питання, до якого треба готуватися і активного його відпрацьовувати разом. Воно досить просте, але й, водночас, і складне. Це питання військово-патріотичного виховання молоді. Ви не замислювались, чому ми виявились незахищеними цій державі, чому гинуть люди і чому наша армія малобоєздатна? Все просто: 24 роки підряд вбивали наш дух патріотизму. Більше того, «вбивали» таке поняття як людина та особистість. Це було знищено, а тепер нам усім разом потрібно це все відновлювати. Зокрема, варто розпочати з відновлення занять з ДПЮ в школах. Ми дійшли до того, коли у школах Волині немає жодного автомата, щоб навчити молодь їх збирати і розбирати, а якщо й є, то дерев’яний. Такий може кожен батько синові «вистругати», але це не та річ, яка може чогось навчити. І, якщо у 18 років ваших синів заберуть в армію, де гарантія, що вони не потраплять одразу на передову? Війна завтра ще не закінчиться. Ніхто задарма не віддасть нам Крим та Донбас. А тим часом там є багато людей, які хочуть жити в Україні й називати себе українцями. І наш обов’язок їх захистити. Також є й позиція держави – повернути ці території назад», - наголосив боєць.
Він зауважив, що останнім часом волинські добровольці часто проводять зустрічі з школярами та студентами, й це виявилось дуже ефективним методом з питань формування патріотизму та національної свідомості.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ВОЇНИ ПРОСЯТЬ НЕ ВІДОКРЕМЛЮВАТИ ЇХ ВІД СУСПІЛЬСТВА

Окрім цього, протягом року функціонує табір з військової підготовки для молоді, що знаходиться неподалік від Луцька.

«Майже кожні вихідні там проводять заняття. Всі стараються, всім подобається. Ті хлопці, які пройдуть період навчання, точно знатимуть, як користуватися й гранатою, й автоматом та бути справжнім українським націоналістом та патріотом. Ви є депутати, обрані люди, тож будьте прикладом в суспільстві. Якби не добровольці, то невідомо, де б сьогодні був ворог», - звернувся друг Устим до волинських обранців громади, на що ті, своєю чергою, пообіцяли відреагувати.

Однак, за станом на сьогодні питання військової підготовки майбутніх захисників країни у школах і досі залишається відкритим.



На фото: вишкіл молоді у військово-патріотичному таборі поблизу Луцька на травневі свята

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Анонім Показати IP 8 Червня 2015 11:49
Щоб раптом не застрелилися під час чистки зброї.
2222 до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 11:52
Віталій молодець! Нікого не слухай ти усе робиш вірно і народ України тебе підтримує.
Нон Показати IP 8 Червня 2015 11:54
Все це добре: ДПЮ в школах, військова підготовка, але не з уст "Друга Устима" про що може йти мова.......????? від людини з таким минули????, а я і впевнений, що і теперішнє не краще!!!!!!! Світ перевернувся, розумних, порядних, вихованих не видно і не чути, а "герої" піаряться, жах!!!!!!!!!
Капелан до Нон Показати IP 8 Червня 2015 12:11
Ви святий? Ніколи не помилялися? Яка різниця, яке минуле. Головне, щоб теперішнє й майбутнє були гідними.
Нон до Капелан до Капелан Показати IP 8 Червня 2015 12:29
Повірте мому професійному досвіду, такий як "Устим" чи "Лімаль" НЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ, а цей "правий сектор" ще усугубив і підкреслив його емоційний та психологічний стан, я не мав на увазі УСІХ, мова йде про конкретну людину!!!!!!!!
камінь до Нон до Капелан Показати IP 8 Червня 2015 13:08
устим- рекетир, факт. змінився-ні. всі напрацювання тільки з напрямком владувати і отримати $-факт.
праця до Нон Показати IP 8 Червня 2015 12:25
Ти сам нічого не робиш і другім не даєш! Тільки базікати умієш!
АнтиЛімаль Показати IP 8 Червня 2015 12:38
Цей тіп в 90-х був пов'язаний з наркотою і іншою злочинністю, а зараз великий патріот! С*ка ще та!
Семен Показати IP 8 Червня 2015 12:44
Ну и где та Юля, которая кричала, армию сократят, что призыва в армию больше не будет? Не отвечает за свои слова, снова находясь в Верховной зраде?
вместо пиара Показати IP 8 Червня 2015 14:31
могли бы детям привезти пару автоматов из ато и подарить попортив стволы и бойки
Анонім до вместо пиара Показати IP 8 Червня 2015 15:10
зачем же портить, если эти боевые стволы можно продать и заработать на них денег?
Іван Сірко Показати IP 8 Червня 2015 15:42
blogs.korrespondent. net/blog/events/3524701/ цікаву новину сьогодні знайшов...
Устим Показати IP 8 Червня 2015 20:29
Дякую, всім хто нам вірить, Слава УКРАЇНІ
звола Показати IP 8 Червня 2015 23:35
Можливо, завдяки вишколам, що проводять ДУК-івці, Ваш син залишиться живим. І якщо серед цих москальських дописувачів, що обливають брудом достойних людей, є українці, подумайте: Бог з палкою не приходить...
Леся Показати IP 8 Червня 2015 23:46
Завдяки цим добровольцям-патріотам ми не втратили пів-України, а їх тут якісь покидьки брудом обливають. Слабо піти на передову, тільки вмієте ядом бризкати? А за хлопців скажу: "Героям - слава!"
я Показати IP 8 Червня 2015 23:47
ця наволоч святе зачіпила прикривати дітьми свої брудні справи???????в тебе совість є??????????розкажи всім краще що ще рік тому ти кричав нашо той крим...нахєр донбас....московський патріархат згадай.........використовувати національну ідею заради власного збагачення от твоя мета...і вона нічим добрим незакінчиться!!!!
друг до я Показати IP 9 Червня 2015 01:10
ти сидиш і пишеш всяку погань а краще сять в машину і поїть на схід побачиш що там робиться кожного дня 300-ті і 200-ті а ви пишете що Устим поганий ти підніми свою дупу засрану з лішка і поїть на схід проведи вишкіл ато тільки вмієте пі????и а рік назад тоже проходили вишкіли і хлопці після двох трьох тижнів їхали на схід і воювали в донецькому аеропорту в пєсках і завдяки Устиму та іншім повернулися живими і здоровими а ви пишете тому що завідуєте що не можете бути патріотом таким як УСТИМ "СЛАВА УКРАЇНІ "-"ГЕРОЯМ СЛАВА"
бандерівець до я Показати IP 9 Червня 2015 09:44
Звяжись з будь - яким юнаком який був на вишколі і запитай чи Устим кимось прикривається то ше н???й будеш засланий. Устиме народ з тобою!!!СЛАВА УКРАЇНІ
устим Показати IP 9 Червня 2015 01:29
Друзі, не потрібно оправдовуватись, перед цими горе списками. Всерівно вдячний.
друг до устим Показати IP 9 Червня 2015 02:10
ці козли одннорогі хай піднімуть задніцу свою і хай щось зроблять для хлопців і дівчат щоб могли в любу хвилину своїх батьків дідів захистити тільки вміють брудом поливати бо в очі того не скажуть знають що це все брехня "СЛАВА УКРАЇНІ " УСТИМ ТРИМАЙСЯ З НАМИ БОГ І З НАМИ НАРОД "ГЕРОЯМ СЛАВА"
Редон Показати IP 9 Червня 2015 19:41
Устим як ти будеш дивитися тим людям вічі,що в 90-х бабло забивав це ж прості люди і вони тобі цього непробачать,вони своїми руками заробили, ще вони всі вспомнять тоді тобі жо...па!!
лисий до Редон Показати IP 13 Червня 2015 21:46
брав та правильно робив!щей мало брав ато такі мажорики повиростали що жах1а ти як буд з голою жо...ю так і остався!тільки і скіглиш!а вони тоді нічого немогли зробитти а зарай тим більш!!
василь Показати IP 9 Червня 2015 19:53
Який ти комбат,ще пороху нормального ненюхав,десь там стрелили то шо ти сказав то не моя війна,я краще дома побуду,оджатієм позаймаюсь,це всі хлопці з ДКУ можуть пітвердити,патріот **енов!!і хлопців ображає,броніків нема,про що ти говориш клоун
нововолинськ Показати IP 9 Червня 2015 19:57
Тож ти судимий за вимагання в 2014році,прикриваєшся ДУКОМ ПОЗОР!!!!
андрюха! до нововолинськ Показати IP 13 Червня 2015 21:49
краще судимий на передовій.чим сци...ло дома за клавою!!!
Руля Показати IP 10 Червня 2015 10:49
Устим з побратимами роблять добре діло, а ви їх брудом обливаєте!!!Ніхто з вас навіть жо*у з дивана не підняв, а хлопці намагаюця хоть щось змінити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus