USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині просять обстежити в заказнику русло річки, яке потребує чистки

11 Лютого 2021 18:52
Волинських екологів та Регіональний офіс водних ресурсів просять обстежити русло річки Луга. На думку місцевих мешканців, його необхідно розчистити, але зробити це забороняє статус заказника.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 4 чергової сесії обласної ради 11 лютого.

Відповідний запит озвучив депутат Ярослав Матвійчук. З його слів, річка перебуває у вкрай занедбаному стані, у деяких місцях починає міліти. Однак у 2000 році цій території був наданий статус гідрологічного заказника місцевого значення, тож чистити русло Луги тут не можна. Місцеві громади в межах своїх територій навіть готові зробити це самотужки.

Територія заказника охоплює акваторію Луги (від села Бубнів до міста Устилуг), а також прибережну частину її заплави.

Тож депутат пропонує екологам обстежити цю територію і надати експертний висновок про те, що треба робити далі. Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus