USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

На Волині тайванці переймали військовий досвід інструкторів ТНЦ «Тернове Поле»

5 Травня 2023 11:47
Аби перейняти досвід військової підготовки цивільного населення та ЗСУ, до тренувального центру «Тернове Поле» прибули акредитовані Міністерством оборони представники Тайваню.

Про це повідомила пресслужба «Тернового Поля».

Делегація з Тайваню приїхала в Україну, аби подивитися, як функціонують добровольчі формування. Командування ОК «Захід» продемонструвало роботу двох добровольчих формувань – Львівського ДФТГ та БОР «Луцьк».

Інструктори тренувального центру продемонстрували апробовану військову підготовку з восьми дисциплін, яку впроваджено у навчання ЗСУ починаючи з квітня 2022 року. Досвід війни України з росією, зокрема ТНЦ «Тернове Поле», надзвичайно важливий на тлі військової загрози для Тайваню.

Командування БОР «Луцьк», до складу якого входить ТНЦ «Тернове Поле», спільно з командуванням ОК «Захід» розповіли представникам Тайваню про хід підготовки ЗСУ та продемонстрували здобуті військові компетенції бійців, що навчалися в тренувальному центрі.
Представники Тайваню також зацікавилися розробленим у «Терновому Полі» безпілотним літаком, що має льотну спроможність більш як чотири години. Наразі, як зазначили в ТНЦ, тут працюють над її збільшенням до шести годин.

Великий інтерес у іноземних гостей викликала методологія навчань для цивільного населення.
Читати ще: Вибухи гранат і запуск дронів: як луцькі депутати проходили військовий вишкіл. Репортаж

До слова, під час події підполковник ОК «Захід» Сергій Маркович вручив нагороду полковнику Олександру Тиводару від командувача Сил територіальної оборони генерал-майора Ігоря Танцюри «За сумлінне і добросовісне виконання обов‘язків, значний особистий внесок у забезпечення обороноздатності України, зразкове виконання військового обов'язку, проявлені під час здійснення заходів з Національної безпеки і оборони та з нагоди Дня українського добровольця».
Представники Тайваню висловили підтримку діяльності тренувального центру та зацікавилися можливістю навчання у «Терновому Полі», щоб мати змогу передати отриманий військовий досвід своїй країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus