USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Волині за 41,6 млн продають виховну колонію

6 Жовтня 2021 13:55
Окреме майно Державної установи «Ковельська виховна колонія» виставили на продаж.

Електронний аукціон стартував 3 жовтня, прийом пропозицій триватиме до 27 жовтня.

Зокрема, до лоту входить дві адміністративні будівлі, будівля школи, клубу та їдальні для засуджених, будівля ПТУ, складів, цехів, розплідника для службових собак, гуртожитки, гаражі. Також серед майна, яке виставляється на продаж, – КПП, котельня, підсобки, господарські будівлі, вишки, теплиця, огорожа. Усього – 33 одиниці майна, яке розташоване на території. Об’єкт розташований за адресою м. Ковель, вул. Тараса Шевченка, 20.

Аукціон з продажу майна має відбутися 28 жовтня. Стартова ціна лоту – 41,6 мільйона гривень.
Нагадаємо, у липні минулого року відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, під час якого було прийнято рішення про оптимізацію таких установ. Серед них була і Ковельська виховна колонія. Звідти уже перевели засуджених, а персонал звільнили.

До слова, у 2017 році Ковельська колонія опинилася в центрі гучного скандалу. Як повідомлялося раніше, у кількох вихованців колонії наявні тілесні ушкодження. В’язні, своєю чергою, розповіли журналістам про побиття руками та ногами, демонстративні покарання, а найбільшим «катом» вони називають тюремного лікаря, який вводить їм в тіло сильнодійний препарат, після якого підліток не може їсти та нормально ходити.

Читати ще: У Ковельській колонії підліткам вводять наркотики, - ЗМІ

За наслідками перевірки начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку, за результатами розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб установи, в тому числі начальнику колонії оголошено сувору догану.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 14:19
Щось схоже як колись військову техніку продавали...
Ага Показати IP 6 Жовтня 2021 14:31
Продають все..... А далі що робитимуть?
лучани Показати IP 6 Жовтня 2021 14:52
Це одна з кращих колоній. Продають, бо є корупційна складова. Всі будівлі відремонтовані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus