USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині за п’яне водіння судили вчителя: він стверджував, що його обманули поліцейські

9 Грудня 2023 22:39
На Волині за п’яне водіння вчителя оштрафували на 17 тисяч гривень. Чоловік стверджував, що відмовився від огляду на стан сп'яніння через обман поліцейських.

Про це йдеться у постанові Рожищенського районного суду.

З матеріалів справи вбачається, що вчитель Рожищенського НРЦ Олег П. зранку 17 вересня керував електроскутером SPARK з ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловіка зупинили на вулиці Коте Шилокадзе у Рожищі.

Від огляду на визначення стану алкогольного сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі Олег П. відмовився в присутності двох свідків. Своїми діями він вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 КУпАП.

Читати ще: На Волині п’яний водій скутера втікав від поліції, а на суді сказав, що катався у дворі

Під час розгляду справи Олег П. вину не визнав. Він зауважив, що працівники поліції зупинили його безпідставно. Під час спілкування вони йому пояснили: якщо він відмовиться від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння, то не понесе за це ніякої відповідальності. Чоловік повірив працівникам поліції і погодився під відеозапис та в присутності свідків відмовитися від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння.

Олег П. наголосив, що він не керував скутером у стані алкогольного сп`яніння. А від проходження огляду відмовився лише під впливом обіцянок працівників поліції про непритягнення його за це до адміністративної відповідальності.

Свідки ж підтвердили, що Олег П. відмовлявся від огляду. Сам правопорушник у протокольних поясненнях зазначав, що випив вчора 0,5 л пива та наступного дня керував електроскутером. З протоколом він був згідний.

Тож суд критично розцінив пояснення Олега П., оскільки вони спростовуються матеріалами справи і показаннями свідків. В підсумку представники Феміди оштрафували правопорушника на 17 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 10 Грудня 2023 05:11
Брехун він, а не вчитель. Позорник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus