USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«На вулицях панує ненависть»: у Німеччині та Росії – антиєврейські акції

29 Жовтня 2023 20:41
У мусульманських республіках російського північного Кавказу відбуваються антиізраїльські мітинги.

У Дагестані місцеві жителі зібралися в аеропорту Махачкали та перевіряють паспорти у пасажирів, вишукуючи громадян Ізраїлю.

Вони також вимагають вигнати євреїв із Дагестану, пише Страна.

Глава республіки Сергій Меліков розкритикував антисемітські акції та заявив, що це спроба «розкачати обстановку в країні».

Він заявив, що винні у ситуації ресурси в інтернеті, які ведуться не з Росії.

«Екстремістські ресурси, які адмініструються ворогами Росії, далекими від Дагестану і особливо від ісламу, поширили войовничі заклики, на які, на жаль, відгукнулися деякі гарячі голови», – пояснив він ситуацію в Махачкалі, а також у місті Хасавюрті, де вчора ввечері натовп прийшов до готелю після того, як телеграм-канал «Ранок Дагестану» опублікував фейк про те, що там нібито збираються зупинитися «біженці з Ізраїлю».

У РФ стверджують, що канал «Ранок Дагестану» ведуть українські спецслужби. У зв’язку з цим лояльні російській владі пабліки заявляють, що антисемітські акції в Росії інспіруються з України. Учасників цих акцій звинувачують у «роботі на київський режим».

Тим часом у Німеччині обговорюють тривожну тенденцію – вперше з часів Голокосту євреї знову відчули себе у небезпеці в цій країні.

Пов’язано це з антиізраїльськими мітингами у Німеччині після початку війни у секторі Газа.

«Я ніколи не думав, що євреї з Німеччини (або Франції) знову захочуть виїхати або будуть змушені покинути школи через те, що вони євреї», – заявив Матіас Депфнер, генеральний директор компанії Axel Springer – найбільшої видавничої компанії Німеччини.

«За останні кілька днів двоє співробітників нашої компанії прийняли рішення залишити Німеччину та Францію разом зі своїми сім’ями. Тому що вони більше не почуваються в безпеці в цих країнах. Тому що вони євреї. Минулого тижня один із співробітників сказав мені, що хоче забрати своїх дітей із дитячого садка та школи у Берліні, бо там їм погрожують. Тому що його дружина, мати його дітей, – єврейка», – розповів Депфнер у колонці на Bild.

Він заявив, що на вулицях Німеччини «панує ненависть». Та сама ситуація, на його думку, у багатьох країнах Європи та в США.

Депфнер робить висновок, що «ненависть до євреїв знову стала духом часу» і звинуватив у цьому «німецько-австрійсько-ірано-арабський антисемітизм у його правій, лівій та ісламістській формах».

Видавець також відкидає аргументи, що «треба ж якось розуміти й інший бік» – палестинців і ХАМАС. «Подібні аргументи не можуть всерйоз використовуватися для виправдання агресивної війни або погромів та садистського винищення мирного населення терористичною організацією», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 29 Жовтня 2023 22:51
Нехай подякують кривій карзі за те, що прийняли в Німеччину стільки арабів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus