USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

«Ноутбук кожному вчителю»: скільки комп'ютерів вже отримали волинські педагоги

10 Грудня 2021 15:43
Завдяки національному проєкту «Ноутбук кожному вчителю» педагоги продовжують отримувати якісну та сучасну комп’ютерну техніку. Наразі вже доправили понад 36 тисяч ноутбуків для вчителів у 18 областей. Зокрема волинські педагоги вже отримали 1277 сучасних ноутбуків.

Поставки в регіони відбуваються швидко та стабільно. Цього тижня вперше отримали ноутбуки вчителі з Донецької, Тернопільської, Рівненської, Херсонської та Одеської областей, повідомляє «24 канал».

Зокрема волинські педагоги вже отримали 1277 сучасних ноутбуків.

Усього до кінця року за державною субвенцією мають закупити 60 000 ноутбуків для вчителів із 24 областей. З держбюджету на це виділили 980 мільйонів гривень. Середня вартість одного ноутбука за субвенцією – 17 900 гривень.

Ноутбуки оснащено всім необхідним для дистанційної роботи вчителя: камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету. Це дасть змогу зробити навчальний процес сучасним та зручним, незалежно від карантинних обмежень через COVID-19.

«Завдяки сучасному процесору комп’ютери швидко завантажуються і миттєво відкривають заготовлені документи на урок. На повному заряді батареї можна спокійно провести шість уроків. Поки що це найкращі ноутбуки, які поставляли в школи Луцька», – діляться враженнями луцькі педагоги.

«Переважно в нашій школі комп’ютери розміщені у класах інформатики, іншим вчителям потрібно чекати закінчення уроків, щоб скористатися технікою. А зараз ноутбук потрібен вчителю і під час проведення уроків. Ми в школі запровадили електронні журнали, щоденники. Добре, що Мінцифри та МОН реалізують круті проекти», – зазначає вчителька Ірина Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 24 Січня 2022 20:48
Сучасних ноутбуків? Вони там знущаються? Тільки що отримав мамі допомогти налаштувати це дно. 4 оперативної пам'яті, слабкий Pentium, зате аж теребайт жорсткого диску та розширення 1920*1080, яке цей комп не витягує, як і віндовс 10. Він повільний і глючить наче мій відновлений Асус 2007 року. Мама розписалася за це - 17000 грн. :))) Я придбав за 15 ноутбука на новенькому Intel Core i3, з 8 гігабайт оперативної пам'яті та 256 ссд - комп'ютер літає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus