USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Новий транш від МВФ: у Мінфіні озвучили ймовірну дату

5 Липня 2017 12:36
Міністр фінансів України Олександр Данилюк очікує, що вже восени МВФ прийме рішення щодо надання Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF.

Проце міністр заявив в інтерв'ю каналу Bloomberg TV, передає 24 канал.

Офіційний представник МВФ Джеррі Райс 23 червня повідомив, що питання чергового перегляду економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) поки відсутня в повістках засідань ради директорів Фонду.

Місія МВФ, яка працювала в травні в Києві, вказувала вказувала на необхідність технічного доопрацювання відповідних законопроектів і парламентської підтримки пенсійної та земельної реформ, пожвавлення приватизації та антикорупційних зусиль.

Згідно з новим графіком подальших переглядів економічної програми України, затвердженого радою директорів, п'ятий транш від МВФ мав надійти в середині серпня.

Нагадаємо, у квітні цього року на рахунок НБУ надійшов черговий транш МВФ в обсязі $1 млрд.

Як наголошував журналіст, телеведучий Олександр Дубінський, допоки США та Європа будуть зацікавлені у конфлікті між Україною та Росією, нам продовжуватимуть надавати кошти і зберігати існуючий політичний устрій.

Довідка:

програма EFF має загальний обсягом близько 16,75 мільярдів доларів за поточним курсом з першим траншем в 5 мільярдів доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми. Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на 1,7 мільярда доларів на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов, політичною кризою і зміною уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 5 Липня 2017 16:14
???? Як наголошував журналіст, телеведучий Олександр Дубінський, допоки США та Європа будуть зацікавлені у конфлікті між Україною та Росією, нам продовжуватимуть надавати кошти і зберігати існуючий політичний устрій ???? Люди, для чого ви таку дурню пишете ? Я зрозумів! то США і ЄС організували війну з невинною рфією, та ще й для того що б давати Україні кредити !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus