USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Орбан заявив про перемогу на виборах і назвав Зеленського одним з противників свого режиму

4 Квітня 2022 08:07
Авторитарний лідер Угорщини і давній союзник Росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах в країні та назвав президента України Володимира Зеленського одним із «опонентів», яких йому довелося подолати під час кампанії.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на Hungary Today, згідно з даними підрахунку понад 98% бюлетенів, партія Орбана «Фідес» (Fidesz) набирає 53,1% голосів.

Такий результат дозволяє проросійському політикові четвертий термін поспіль очолити уряд Угорщини.

Через вторгнення Росії до України під час виборчої кампанії під пильною увагою перебувало тривале спілкування Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним.

Угорщина в значній мірі залежить від російської енергії, і Орбан ухилявся від можливостей засудити напад Путіна на сусідню державу, ускладнюючи зусилля ЄС виступити проти нього єдиним фронтом.

У своїй промові ввечері в неділю, 3 квітня, оголошуючи свою партію переможницею виборів, Віктор Орбан наголосив на тривалу напруженість його уряду з лідерами ЄС.

«Ми будемо пам’ятати цю перемогу до кінця життя, тому що нам довелося боротися з величезною кількістю опонентів», – сказав Орбан, називаючи своїх політичних противників, серед яких – угорські ліві, бюрократи у Брюсселі, міжнародні ЗМІ та український президент також.

«У нас ніколи не було стільки опонентів одночасно», – наголосив Орбан.

Читати ще: Можливо, Орбан загубив чесність в контактах з Москвою, – Зеленський про прем’єра Угорщини

«Увесь світ бачить, що угорці люблять свою країну. Ми посилаємо Європі повідомлення, що це не минуле, це майбутнє. Це буде наше спільне європейське майбутнє», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 4 Квітня 2022 09:23
Коли почне орбан енергію в мішках через Китай возити, на тануть реалії і протрезвіння
Проста людина Показати IP 4 Квітня 2022 09:32
Нехай, якщо знає і має пам'ять, пригадає 1956 рік !
Green Показати IP 4 Квітня 2022 10:06
То це він такою заявою поставив себе на бік *уйла, і мордору. Європо , в твоєму ЄС проростає ще один путін! Розкрий очі, не будь далі сліпою!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus