USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Папа Франциск вважає, що Україна може виявитися «сильнішою», якщо «матиме мужність підняти білий прапор»

9 Березня 2024 22:05
Папа Римський Франциск закликав до переговорів у війні росії проти України, зазначивши, що «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор». Він також вказав на Туреччину як на країну, яка може допомогти з переговорами.

Про це він сказав в інтерв’ю швейцарському італомовному мовнику RSI ще на початку лютого цього року, але текстова версія з’явилася лише 9 березня, і після цього на слова понтифіка звернули увагу такі провідні інформаційні агентства, як британське Reuters або італійське ANSA, передає Громадське.

«Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори – сміливе слово», – сказав Папа Франциск.

Читати ще: Кремль маніпулює переговорними пропозиціями, щоб підірвати міжнародну підтримку України, – ISW

Далі він знову повторив, що «коли ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре», то «потрібно мати мужність домовлятися».

«Вам соромно, але скількома смертями це закінчиться? Вчасно домовляйтеся, шукайте якусь країну, щоб виступити посередником. Сьогодні, наприклад, у війні в Україні, є багато охочих виступити посередниками. Туреччина запропонувала себе для цього та інші», – сказав понтифік.

Заява Франциска пролунала за місяць до того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна готова знову прийняти мирні переговори між Україною та росією.

Раніше у лютому Державний секретар Святого Престолу і Ватикану кардинал П’єтро Паролін назвав потенційне відправлення західних військ до України «страшним» сценарієм, оскільки це сприятиме «ескалації, якої завжди намагалися уникнути», цитує його Vatican News.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ABC Показати IP 10 Березня 2024 01:19
На жаль, біблійне "підстав другу щоку" в сучасному світі не працює.
Клава Показати IP 10 Березня 2024 02:59
зформувавшись на залишках симпатій до СРСР в далеко не процвітаючій країні 3-ього світу Латинської Америки, папа так і не зрозумів, якого перевертня злочинного комунізму прогавив світ у вигляді рф.. не засудив її нинішнього варварства в Україні і по світу, не благословив своїм візитом стражденних, спромігся лише на ялове блеяння..
Анонім Показати IP 10 Березня 2024 05:13
І цього пі**ри купили.
Правда Показати IP 10 Березня 2024 07:01
Дайте цьому аргентинському комуняці "оселедець".Оце "мирлтворець".
Платон Показати IP 10 Березня 2024 12:10
А це, що за авторитет такий, Папа!? Якщо вижив з розуму, то сиди тихо, і не пхай своє рило не у свої справи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus