USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Парафія собору УПЦ МП у Хмельницькому, де побили військового, перейшла до ПЦУ

2 Квітня 2023 22:21
Митрополит Хмельницький та Старокостянтинівський Антоній передав ключі від Свято-Покровського собору, в якому стався конфлікт між духовенством УПЦ Московського патріархату та військовослужбовцем, громаді.

Про це повідомляє видання vsim.ua.

Зазначається, що до собору пустили комісію та журналістів. Наразі там планують провести ревізію. Представники УПЦ МП залишили територію храму через «задній хід». Комісія почала описувати майно.

Під будівлею храму зібралося понад 1200 людей. На акцію також прийшло близько 20 військовослужбовців, зокрема з 19-го окремого стрілецького батальйону, де служив потерпілий військовий. Ветерани, які служили з ним, повідомили, що наразі чоловік перебуває у міській лікарні.

Протестувальники проголосували за перехід собору до Православної церкви України. «За» поставили свої підписи 1235 людей.
Раніше повідомляли, що у храмі в Хмельницькому священник УПЦ МП та віруючі побили військового.

Свідки викликали до храму поліцію. Правоохоронці заявили, що вирішується питання щодо притягнення військового до адмінвідповідальності за те, що він розпочав словесну суперечку та скинув на підлогу Євангеліє. За фактом побиття військовослужбовця відкрито кримінальне провадження щодо священика.

Хмельницька міськрада розгляне питання про припинення користування всіма земельними ділянками УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus