USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

П’ять років теракту під Волновахою: до суду скерували обвинувальний акт

14 Січня 2020 08:29
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина, який, за версію слідства, вчинив теракт під Волновахою, де загинули 12 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, пише Українська правда.

«За версією слідства, терористичний акт вчинили бойовики так званого «реактивного дивізіону «Ангели аду» 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу «ДНР» під керівництвом «командира-куратора» 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК «ДНР» полковника збройних сил РФ громадянина цієї держави», - йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт щодо громадянина України направили для розгляду за спеціальною процедурою (для заочного розгляду справи – УП).

Досудове розслідування щодо іншого виконавця, громадянина Росії, зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного. Суд виніс ухвалу, якою надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для застосування до нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, 13 січня 2015 року о 14:25 бойовики обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів.

У результаті на місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка.

У березні 2017 року Служба безпеки України і Генпрокуратура України встановила осіб, причетних до теракту у Волновасі, що стався 13 січня 2015 року. За їх даними, це громадянин України – Ю. Шпаков, який керував безпосередньо артилерійським батальйоном, який вів обстріл та громадянин Росії А.Сінельніков, який командував діями Шпакова.

У січні 2018 року на запит УП у Генпрокуратурі повідомили, що за три роки правоохоронці не встановили всіх причетних до теракту на блокпосту під Волновахою Донецької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Січня 2020 08:42
Натикали мін де попало, а винуватий за поребріком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus