USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Подарункові ікони для дорогих людей

15 Лютого 2024 18:29
Православні ікони – це зображення ликів святих, біблійних сюжетів і знакових церковних подій, без яких не обходиться жодне богослужіння чи церковний обряд. Через звернення до них можна поспілкуватися з Богом, отримати захист і благословення, прощення гріхів та зцілення від хвороб.

Історія виникнення ікон

Є кілька версій, як і коли було створено першу в історії ікону. За однією з них, першоджерелом був образ Ісуса Христа, що відбився на рушнику під час витирання обличчя Спасителя. Припускають також, що найдавнішу з усіх ікон, на якій зображено одну з частин Євангелія, створив Лука в I столітті від Різдва Христового.

Найдавніші ікони, знайдені й ідентифіковані на сьогодні, датовані VI століттям н. е. Їх було створено у Візантійській імперії. Ця держава відіграла величезну роль у розвитку іконопису. Саме там свого часу було затверджено канони, які необхідно враховувати під час написання образів.

Яку ікону вибрати

Дарувати ікони в Україні заведено не просто так, а у зв’язку з певними подіями в житті людини. Подаровані образи мають велику силу, адже вони стають не просто релігійним атрибутом, а й символом початку нового етапу духовного життя.

Ікони в подарунок будуть доречними на такі свята:

Весілля і вінчання. Батьки нареченої зазвичай дарують образ Богородиці, а батьки нареченого – Спасителя, які разом становлять «вінчальну пару». Серед Богородиць найчастіше дарують Казанську Божу Матір, яка приносить у нову родину гармонію і взаєморозуміння. Якщо вас запросили на весілля, доречно купити ікону Петра й Февронії чи Миколая Чудотворця.

Новосілля. З приводу цієї важливої події слід дарувати зображення «охоронних» Богородиць. Це можуть бути Божа Мати «Неопалима Купина», ікона Семистрільна чи Божа Мати Покрови.

Народження і хрещення дитини. Вони передбачають найбільший вибір святих образів. Ікона Божої Матері по-материнськи захистить малюка від усіх можливих негараздів, подарує спокій та умиротворення. Чудовим подарунком буде також образ янгола-охоронця чи ікона Ісуса Христа.

Крім того, можна купити зображення святих, які допомагають у тих чи тих ситуаціях. Наприклад, образ святої Матрони дарують сім’ям, які не можуть народити дітей, а святого Пантелеймона – людині, що довго хворіє.

Колекційні ікони, представлені в інтернет-магазині Fama.ua, створюють атмосферу спокою та умиротворення, дарують душевне тепло. Вибрати і придбати ікону на сайті https://fama.ua/uk/podarki/ikony можна з приводу будь-якої важливої події: на день народження, весілля, ювілей. Fama.ua також запрошує відвідати шоурум, що розташований у Києві. Тут ви гарантовано знайдете ексклюзивні подарунки для дорогих вам людей.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus