USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Польський міністр: Білорусь допомагає мігрантам долати огорожі на кордоні

31 Липня 2023 11:16
Білорусь забезпечує мігрантів обладнанням для подолання огорож на польському кордоні.

Про це, як передає «Європейська правда», повідомив уповноважений уряду Польщі з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин.

За його словами, ситуація на кордоні Польщі з Білоруссю залишається напруженою, а «напади на польських прикордонників – охоронців і солдатів – з боку груп агресивних іноземців відбуваються щодня».

«Білоруські спецслужби не тільки доставляють мігрантів до прикордонної зони, але й надають їм обладнання для нелегального переходу (драбини, болторізи) та штурму польських прикордонників (каміння, цегла, бруківка)», – зазначив Жарин.

Як переконаний мінстр, «триває гібридна операція зі стимульованим, штучним міграційним тиском», і Польща «зазнає постійних нападів». Він також вважає, що це «частина російського плану дестабілізації Європи, зокрема східного флангу НАТО».

«Характерною рисою російської гібридної війни є приховування справжнього характеру своїх агресивних дій за фальшивими прикриттями. Але Польща викрила ці загрози та ідентифікувала їх точно та вчасно», – резюмував Жарин.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про переміщення групи найманців ПВК «Вагнер» в сторону Сувальського коридору, який з’єднує країну з державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області і Білорусі.

Перед цим стало відомо, що Варшава веде переговори з Латвією та Литвою щодо того, як реагувати на присутність найманців, і що країни допускають можливе закриття кордонів із Білоруссю в разі потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus