USD 39.76 40.10
  • USD 39.76 40.10
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Понад 20 поїздок від початку війни: волинські волонтери повезли на передову черговий вантаж

9 Червня 2022 20:37
Волонтери волинського центру «Серце патріота» 8 червня вирушили в чергову поїздку на передову. Везуть допомогу військовим, які нині боронять країну на Донецькому напрямку.

Від початку повномасштабної війни волонтери центру вже понад 20 разів їздили до бійців на передову. Кожна поїздка в середньому триває чотири дні, розповів Суспільному керівник «Серця патріота» Сергій Балицький.

Цього разу в бус, який поїхав на передову, завантажили запчастини, медикаменти та провізію.

«Їде бус, лавета, поряд джип. Їдемо туди, а звідти забираємо поламаний автомобіль. Зараз привіз поламаний, на ремонті чотири машини. Там немає кому ремонтувати, немає запчастин. З паливом допомагають небайдужі люди, талони дають. З паливом дуже важко», – розповів Сергій Балицький, який особисто супроводжує більшість вантажів.
Крім продуктів, речей, волонтери також везуть адресні посилки для військових.

Разом з волонтерами на передову їздить німецька вівчарка на кличку Тіна. Їй півтора року. 10 березня пса віддали бійці з міста Малин Житомирської області, де тривали обстріли.
«Вона біля мене день і ніч. Зі мною вона наїздила десь 22 тисячі кілометрів. Був такий випадок у Слов'янську, була небезпека і я її посадив у тіні, а вона через кілька хвилин пішла до будівель. І за мить був вибух», – розповідає керівник волонтерського центру.
Цього разу волонтери везуть автомобіль, який для військових придбали педагоги Волинського інституту післядипломної освіти, та сухпайки.

Зі слів Сергія Балицького, за ці місяці волонтери центру відправили вже понад 460 тонн допомоги. За цей час на передову вирушили 15 автомобілів для військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus