USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Волинянам, пораненим під Донецьком, привезли ліки

30 Травня 2014 15:12
Для волинян, які зараз лікуються у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, привезли необхідні ліки. Медики кажуть, що через два тижні солдати підуть на поправку.

Ліки для хворих привіз сьогодні, 30-го травня, керівник Державного торгово-виробничого підприємства «Волиньфармпостач».

Медпрепаратів закупили на 12 тисяч гривень. Директор «Волиньфармпостачу» Михайло Півнюк каже, що це, в основному, ліки для хірургії й реабілітації, так як лікуються тут переважно від поранень.

«Нам дали 19 пунктів необхідних медикаментів, які необхідні для поранених. Згідно зі списком, ми забезпечили госпіталь на 30-75% від потреб», - розповідає Михайло Півнюк.

Він додав, що коли буде нагальна потреба, то їх підприємство готове знову допомогти.

Загалом, у цьому госпіталі зараз на лікуванні 100 осіб, з них більшість – мобілізовані.

«У нас 5 поранених, які переведені з Дніпропетровська. Їхній стан середньої і легкої важкості. Однак, це рани від куль, осколків, вони обширні й дуже болючькі. З понеділка будемо їх зашивати. Реабілітація розпочнеться після двох тижнів», - інформує начальник гарнізонного військового госпіталю полковник медичної служби Олександр Хоменко.
Серед поранених - волинянин Дмитро Волох, який родом із селища Жовтневе, яке під Нововолинськом. Чоловік розповідає, що його мобілізували 10-го квітня, а вже через місяць поїхав на Схід. Вдома лишилися дружина з дитиною.
«Приїхали до міста Волновахи, яке розташоване на півдні Донецької області й на третій день нас там обстріляли. Тут лежу з раною плеча, яке травмувало від осколка», - говорить Дмитро Волох.

Військові кажуть, що тут отримують безплатне лікування й хороше, турботливе ставлення від персоналу госпіталю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
+))) Показати IP 30 Травня 2014 18:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus