USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Порошенко звільнив люстрованого Пушнякова, якого сам раніше поновив на посаді

14 Січня 2016 15:00
Президент України Петро Порошенко звільнив із займаної посади командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Анатолія Пушнякова. Указ від 13 січня опубліковано на сайті президента. Генерал-лейтенант Анатолій Пушняков обійняв посаду на початку травня 2014 року.

Раніше командувач сухопутних військ генерал-лейтенант Анатолій Пушняков подав міністрові Степану Полтораку рапорт про відставку. Міністр її прийняв. Однак остаточно Пушнякова мав своїм наказом звільнити Президент.

Як інформує «Українська правда», раніше Пушняков був звільнений згідно з законом про люстрацію, однак у січні 2015 року Президент Петро Порошенко поновив його на посаді.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗВІЛЬНИЛИ ГЕНЕРАЛА, ЯКОГО ВИМАГАЛИ ЛЮСТРУВАТИ ВОЛИНСЬКІ БІЙЦІ

Нагадаємо, Пушняков був призначений командувачем Сухопутних сил указом виконувача обов'язків президента України Олександра Турчинова 6 травня 2014 року.

Це - єдиний генерал, якого не погодили у комітеті з оборони. Президент Петро Порошенко не просто не звільняв генерала, а навіть нагороджує його до Дня Незалежності орденом орденом Богдана Хмельницького І ступеня.

Нагорода викликала гостру дискусію. Зокрема, журналіст Юрій Бутусов та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука назвали це нагородження помилковим, оскільки Пушняков неодноразово ображав підлеглих, а зокрема захисників Донецького аеропорту.

До слова, бійці розформованої 51-ої бригади з Волині досі вважають, що у Пушнякова була мета знищити цю бригаду.

Іще з часів подій під Вол­­но­вахою хлопці звинуватили цього генерала у непрофесійності та легковажному ставленні до смертей солдатів.

Він же згодом пос­­та­вив командувати 51-ою ОМБР свого ставленика – Павла Пи­во­­варенка, який зник після Іловайського котла.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІЙСЬКОВІ 51 БРИГАДИ «НЕ ВИЗНАЮТЬ» НОВЕ КЕРІВНИЦТВО

Солдати впев­нені, що на совісті цих двох осіб – не одна сотня смертей ук­раїн­ських сол­датів, адже на які б військові дії не посилали 51-шу ці двоє, скрізь че­кали пастки сепаратистів, а після відвідин блок­постів Пивова­рен­ком через 15-30 хвилин противники сипали пода­рунки зі шква­ль­ного вогню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Учасник АТО (Ратне) Показати IP 14 Січня 2016 17:15
Перед указом про звільнення ,,наш президент" видав указ №3: ,,Ураховуючи необхідність забезпечення обороноздатності держави, відповідно до частини восьмої статті 1 Закону України «Про очищення влади» постановляю: 1. Задовольнити погоджене з Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони клопотання Міністра оборони України щодо незастосування передбаченої частинами третьою, четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади» заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації), до генерал-лейтенанта ПУШНЯКОВА Анатолія Савватійовича — командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. 2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування. Президент України П.ПОРОШЕНКО 13 січня 2016 року" Це що було!!!??? З кров'ю українських солдат на руках ПУШНЯКОВ і далі буде в армії ще й, мабуть, на високій посаді!!! ???
Клава Показати IP 14 Січня 2016 22:27
Як не прикро їснуе думка керівництва і Сухопутних військ ,и ГШ ЗС УКраїни , що з волиняк - неяки бійци, у порівнянні з їншими регіонами країни, чому вона склалася - нехай журналісти розберуться обьективно.... Таку думку я чув особисто від генералів Сухопутних військ які були на передку...
Учасник АТО (Ратне) до Клава Показати IP 14 Січня 2016 23:50
До чого цей коментар? Аби написати... Знову якась штабна к...а обізвалася...
ато до Клава Показати IP 17 Січня 2016 09:12
Злякались Волиняк?
Клаві Показати IP 15 Січня 2016 08:10
На передку чи на 2ф лінії оборони?) В свій час не побачив жодного генерала який доїхав би зі своїм кортежем до 1ї лінії оборони)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus