USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Поширювали російську пропаганду: СБУ провела обшуки у керівництва УПЦ МП в Кіровоградській області

31 Жовтня 2022 23:50
За даними спецслужби, окремі представники цієї громади причетні до поширення ідей, що посягають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі.

Обшуки проходили в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях, а також за місцями проживання фігурантів, повідомляють в СБУ.

Серед іншого у них виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом московським кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у рф антиукраїнських матеріалів. У текстах містяться ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених двома статями ККУ.

Читати ще: СБУ викрила митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на роботі в інтересах РФ

Ці матеріали активно поширювали серед священнослужителів і вірян, щоб сформувати серед них позиції, вигідні країні-агресору.

Автор однієї з книг – Андрій Новіков, екссекретар Одеської єпархії УПЦ МП, який у 2014 році виїхав до рф.

Зараз він веде власний телеграм-канал, де просуває російські наративи.

Всі вилучені матеріали відправили на експертизи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus