USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Повернення 30 тис. військовим: МВФ розкритикував Україну за рішення

1 Травня 2023 17:12
Міжнародний валютний фонд (МВФ) розкритикував закон, ухвалений Верховною Радою, про повернення військовим 30 тисяч гривень. Його назвали «незбалансованим».

Про це розповів постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Ваграм Степанян в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Як він пояснив, це рішення не визначає джерел фінансування додаткових витрат на 4 млрд доларів та може призвести до зростання бюджетного дефіциту.

«Пошук ресурсів такого масштабу, ймовірно, передбачатиме різкі короткострокові податкові заходи або істотні запозичення на внутрішньому фінансовому ринку, однак такі заходи практично неможливі без дуже негативного впливу на економіку та фінансовий ринок», – сказав він.

Якщо Україна буде брати позики для фінансування таких видатків, це може поставити під іще більшу загрозу стійкість боргу України, який уже перебуває під тиском, підкреслив Степанян.

«Це дуже важливо, щоб уряд контролював будь-які зміни до бюджету. Ризик ухвалення популістських рішень, які абсолютно не прораховані, надзвичайно високий», – сказав міністр фінансів Сергій Марченко, коментуючи зазначений вище законопроєкт, міністр зазначив, що «так зване повернення виплат – це не про інтереси армії, це кроки, які роблять нас вразливішими».

10 квітня депутати проголосувала за повернення військовим доплати в розмірі 30 тисяч гривень.

Як інформували, від 1 лютого 2023 року, згідно з новим порядком виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям, виплати напряму залежать від того, в якому саме районі перебуває військовослужбовець, яка в нього специфіка і складність бойових або спеціальних завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
!!! Показати IP 1 Травня 2023 17:52
Депутаткам та суддям зніміть!!!
Лучанин Показати IP 1 Травня 2023 18:18
Припиніть корупційні дії у всіх сферах - від ОСББ до вищих органів влади і грошей буде стільки, що поляки захочуть до нас приєднатись.
Лучанин Показати IP 1 Травня 2023 18:26
Без військових не було б жодного прециденту, ні бюджетів, ні видатків. Така вдячність обранців. Єдиним не зрозумілим є виплата поліції, що й так виконує свою роботу. У поліцію не мобілізують. Повернути варто ЗСУ та ДСНС.
Кхм Показати IP 1 Травня 2023 18:39
То може МВФ зі зброєю в руках потурбувався про безпеку України і її громадян.
Анонім Показати IP 1 Травня 2023 21:15
ті, що реально воюють отримують 120тис грн, але біда в тому, що у нас дуже багато носять військову форму, але воювати не хочуть, вони всі можуть при бажанні піти в піхоту на передок чи в штурмову бригаду, але не хочуть, а гроші немалі отримувати не проти. Зрівнялівки бути не повинно. Кожному по заслугах. Хоча пенсії і зарплати прокурорам і суддям не завадило б переглянути, вони однозначно забагато отримуюють. Платити пенсії у 100тис грн це ненормально в такій бідній країні як наша.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus