USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переговори з Лукашенком та 100 тис. зарплати військовим: Зеленський звернувся до українців

27 Лютого 2022 18:29
Станом на 18.00 Президент України Володимир Зеленський вийшов зі зверненням до українців, в якому розповів про телефонні переговори з Олександром Лукашенком, а також повідомив, що заробітну плату українським військовим підвищили до 100 тисяч гривень.

Про переговори з Лукашенком

«У мене відбулася телефонна розмова з Олександром Лукашенком. Ми не розмовляли з ним два роки, а сьогодні я говорив з ним довго, дуже предметно. Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки, гвинтокрили летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб ішли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому.

Моя завдання як президента – захистити нашу державу. Ви побачили протягом цих жорстких днів, як ми це завдання виконуємо. Олександр Лукашенко звернувся до мене, щоб українська та російська делегації зустрілися на річці Прип’ять, підкреслюю, без жодних умов. Скажу відверто: як завжди, я не дуже вірю в результати цієї зустрічі. Але нехай спробують, аби потім в жодного громадянина України не було сумніву, що я, як президент, не намагався зупинити війну, коли був, хай і маленький, але все ж таки шанс. Поки наші хлопці там, президент тут, голова офісу тут, прем’єр тут, армія тут, головнокомандувач тут. Ми всі боронитимемо нашу державу та наші кордони. Ми всі маємо діяти прагматично, щоб досягти нашої мети – територіальної цілісності. Нашу позицію ви побачили на сто відсотків – це безумовний захист нашої державності».


Про підвищення заробітної плати військовим до 100 тисяч

«Що стосується нашої мотивації. Очевидно, що наші військові воюють не за гроші, а за сьогодні, за завтра і дуже жорстко відповідають за те, що було вчора. Ми маємо розуміти, що сьогодні це найважливіша робота – бути військовим, захищати країну. Я хочу, щоб держава гідно платила за цю роботу. Ми будемо платити нашим військовослужбовцям, які тримають в руках зброю по 100 тисяч гривень за місяць, але не для того, щоб нам казали дякую, а щоб вони знали – країна їм вдячна і так буде до тих пір, поки не закінчиться ця війна.

Вчора, на жаль, ми втратили нашу «Мрію», але стару «Мрію». Нову ми зараз будуємо. Слава Україні!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 27 Лютого 2022 19:29
Зеленський молодець,респект ,не один президент такого не зробив
Flyer Показати IP 28 Лютого 2022 11:58
аби знов не змовились заморозити конфлікт ... тепер є шанс вигнати козломордих за порєбрік та освободити Крим і даунбас з лугандоном, ... вигнати кацапню з Придністров'я ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus