USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Пожежа у Чорнобильській зоні знищила третину туристичних локацій

14 Квітня 2020 22:03
У Чорнобильській зоні відчуження в результаті десятиденної пожежі було знищено 30% туристичних локацій.

Про це в ефірі hromadske заявив член громадської ради у Держагентстві з управління зоною відчуження та директор агентства «Чорнобиль тур» Ярослав Ємельяненко, передає Бабель.

За його словами, близько третини локацій втрачені повністю і відновленню не підлягають. У їх числі старі радянські бази відпочинку, занедбані села і деякі металеві локації.

«Частину локацій, вірогідно, будемо якось намагатись відтворити, можливо навіть з використанням навіть сучасних технологій, як додана реальність. Тому що ми маємо показати людям, які приїздять, принаймні, що тут було», — сказав Ємельяненко.

Він додав, що пожежа не торкнула основні обʼєкти, такі як Чорнобиль, Чорнобиль-2, радіолокаційну станцію «Дуга» і Припʼять.

Пожежа в Чорнобильській зоні відчуження розпочалася 4 квітня. Пізніше вона охопила території чотирьох лісництв і дійшла до закритих обʼєктів зони, таких як Чорнобиль-2 і покинута радянська радіолокаційна станція «Дуга».

6 квітня поліція затримала причетного до пожежі в Чорнобильській зоні чоловіка. Затриманий зізнався, що поблизу покинутої місцевої ферми заради забави у кількох місцях підпалив траву. 8 квітня йому повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до 5 років вʼязниці.

13 квітня пожежу загасили в Котовському лісництві, однак вона почала наближатися до ЧАЕС. Пізніше Кабінет міністрів виділив додаткові 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.

14 квітня пожежу вдалося загасити
Потрібно ще кілька днів, щоб зупинити тління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus