USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Прем'єр Польщі про Пшеводув: Якщо не будемо підтримувати Україну, війна прийде до нас

19 Листопада 2022 09:39
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що падіння ракети в селищі Пшеводув підкреслює: якщо перестати підтримувати Україну, війна прийде на польську територію.

Про це Моравецький сказав у щотижневому подкасті, повідомляє Європейська правда з посиланням на Polskie Radio Lublin.

Польський прем’єр нагадав, що інцидент у Пшеводуві – не перша подібна кризова ситуація, навівши як приклад спроби мігрантів пробратися через польсько-білоруський кордон минулого року.

«Ми ще не знаємо на 100 відсотків точних обставин і причин інциденту в Переводові, але ми точно знаємо першопричину, основну причину, і це – російська агресія проти України», – наголосив Моравецький.

Читати ще: Як суспільство у Польщі сприйняло ракетний удар і чи вплине це на ставлення до українців

Він додав, що «сьогодні є один-єдиний спосіб втягнути Польщу у війну і цей спосіб – повернутися спиною до України», оскільки в такому разі вона рано чи пізно «потрапить у величезну залежність від Росії».

«Якщо Україна потрапить у таку залежність, нам не треба буде робити абсолютно нічого, щоб спровокувати війну – війна прийде до нас сама. Путін не зупиниться, Кремль піде далі. Пасивність буде для нас самогубством», – зазначив прем’єр Польщі.

Моравецький запевнив, що Польща готова до подібних ситуацій, як у Пшеводуві, а на різні можливості гібридної війни, яку Росія може вести проти нас, «у нас є відповіді».

15 листопада в польському селі Переводів впали дві ракети російського виробництва. В результаті інциденту загинули люди. Зазначається, що це сталося під час масованого обстрілу Росією території України.

Пізніше з’явилася інформація про те, що ракети могли бути випущені українською ППО, яка відбивала російську атаку. Генсек НАТО Йенс Столтенберг наголосив, що навіть якщо це була ракета української ППО, провини України в цьому немає. Він додав, що Росія несе повну відповідальність за те, що трапилося, оскільки продовжує незаконну війну проти України.

Аналогічну заяву зробили в США. Прессекретар Ради національної безпеки Едріенн Уотсон зазначила, що повну відповідальність за інцидент США покладають на Росію.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада пояснив, що інцидент із ракетами не був нападом на країну, а найімовірніше, – «нещасним випадком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus