USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Пташиний грип вбиває сотні тюленів і морських левів у Бразилії

14 Грудня 2023 23:38
Бразильські чиновники кажуть, що пташиний грип убив майже 1000 тюленів і морських левів на півдні країни.

Про це повідомляє Reuters.

У південному штаті Ріу-Гранді-ду-Сул підтверджено смерть 942 морських ссавців. Тварини були заражені високопатогенним пташиним грипом, також відомим як пташиний грип.

Перші випадки захворювання були зареєстровані в Бразилії у 2023 році. Під час минулих спалахів у Європі та Америці сільськогосподарські підприємства знищили сотні мільйонів сільськогосподарських тварин, намагаючись стримати хворобу.

Читати ще: Антарктиці загрожує вимирання через пташиний грип

Представники міністерства сільського господарства Бразилії заявили, що профілактичні заходи були введені після першого повідомлення про пташиний грип у травні. Ця акція дозволила уникнути спалаху на птахофабриках. За словами чиновників, такий спалах міг би призвести до заборони такого експорту з Бразилії, яка є найбільшим у світі експортером курятини.
Сільвіна Ботт, яка вивчає океани та морське життя в бразильському Федеральному університеті Ріо-Гранде, повідомила, що останки мертвих тварин потрібно поховати або спалити якомога швидше, щоб запобігти подальшому поширенню хвороби.

Читати ще: У Зімбабве через посуху загинули 100 слонів

Вчені виявили деяких морських ссавців, які судомилися вздовж місцевих пляжів, оскільки вірус атакує їх нервову систему. Ботта наголосила, що, згідно з урядовими правилами охорони здоров’я, тварини повинні бути негайно вбиті, щоб запобігти їхнім стражданням. Як додала, перший випадок смерті морських ссавців, що була пов’язана з пташиним грипом, у цьому районі стався у вересні. Тоді місцеві вчені вперше дізналися про значне зростання смертності від хвороб. У трьох містах штату досі спостерігаються активні спалахи пташиного грипу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus