USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Рада зробила вихідним 25 грудня

16 Листопада 2017 11:26
Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» щодо святкових і неробочих днів» (№ 5496).

Як передає УНІАН, за це рішення проголосували 238 народних депутатів України.

Законом визначено, що відтепер не лише 7 січня, але й 25 грудня є святковим і неробочим днем. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Крім того, голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував виключити 2 травня (День міжнародної солідарності трудящих) з переліку святкових та неробочих днів. Ця пропозиція була підтримана народними депутатами.

У пояснювальній записці сказано, що, згідно зі статистичними даними Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України (звіт про мережу церков і релігійних організацій в Україні станом на 1 січня 2016 року), «близько 23 тисяч 172 діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво Христове 7 січня за Юліанським календарем».

«Водночас на сьогодні в Україні нараховується близько 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня», - йдеться у пояснювальній записці.

При цьому наголошується, що для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 16 Листопада 2017 11:40
Що це змінить,на один день менша зарплата?Перемога.Я як вірив в Діда Мороза,так і залишиться для мене в пам'яті,так само і Різдво.Святкуйте національне,народне свято хеловін.
лучанка Показати IP 16 Листопада 2017 11:51
Шкода, що забрали 2 травня.........Був шматочок вихідного....... Коли ця дата потрапляла після або перед вихідними, студенти мали змогу приїхати нарешті додому... і так просто відпочити або і картоплю посадити) але ні........
ан Показати IP 16 Листопада 2017 13:45
україна стає католицькою державою по-трохи. свята вводять католицькі .
АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Листопада 2017 14:18
А я от радуюся! Бож ми йдемо в саму Європу то і свята нам треба шоб були європейськи!
АК 47 Показати IP 18 Листопада 2017 07:31
Так,так тут ще недавно якись писака запропонував відмовитись від по-батькові украінців називати,тіпа це все "отрижка комунізма" а потім взагалі на латиніцу перейти. То може для початку війну на сході зупинимо? а то людям хер..ею голови дурите "діячи чортові"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus