USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Рівень забруднення фекаліями Турії перевищує норму у 40 разів

5 Жовтня 2016 11:24
Умовно-патогенну мікрофлору кишківника людини знайшли у воді річки Турія в Ковелі. Це свідчить про фекальне забруднення, - повідомляє Kowel.com.ua.

Згідно з даними місцевого відділу епідеміологічного нагляду Держспоживслужби, рівень забруднення у 40 разів перевищує норму.

Як стверджує начальник відділу Оксана Яцина, спеціалісти виявили місця, які забруднюють водну артерію.

Інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Андрій Гаврилюк каже, що комісія брала заміри в річці від села Задиби Турійського району до приміського села Вербка Ковельського району.

«Вже біля Ковеля збільшується норма забруднення. Вода в Турії – «стояча». На території міста біля парку імені Тараса Шевченка ми виявили так звану «лівньовку», з якої течуть стічні води. Більш за все, хтось «врізався» з найближчого ресторану чи ще звідкись. Ми передали матеріали щодо даного факту в поліцію та прокуратуру», – говорить Андрій Гаврилюк.

До слова, нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на початку літа 2016 року у Турії заборонили купатися. Вода у річці не відповідала нормативам за мікробіологічними показниками.

Упродовж літа фахівці шукали джерело забруднення Турії, адже вміст кишкових паличок у водоймі перевищував норму у 50 разів.

А нещодавно берег Турії екскаваторами перетворили на болото.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
прокурор Показати IP 5 Жовтня 2016 11:36
Ну що с*руни прийшов час і за Вас візьмуться.
еколог Показати IP 5 Жовтня 2016 15:51
І як заміри проходять товариш інспектор, мабуть по 0,8 на р*ло приходиться з шашликом на прокурора?
Вася Показати IP 6 Жовтня 2016 09:54
А рибка яка смачна в Турії!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus