USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Російський літак-розвідник «Сергій Атаянц» повертається з Білорусі до РФ

30 Грудня 2022 11:29
З Білорусі відлітає назад у рф розвідний літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 Іл-76 А-50У «Сергій Атаянц».

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

На території РБ цей літак перебував з 14 грудня.

Призначення ДРЛО А-50 полягає у виявленні та супроводі повітряних та надводних цілей, оповіщенні збройних сил про повітряну та надводну ситуацію.

Також А-50 може слугувати командним пунктом та використовуватися для управління винищувачами й ударною авіацією при їх наведенні на конкретні цілі.

Варто додати, що саме А-50 ВКС під номером RF-93966 було помічено в Білорусі у лютому 2022 року.

Довідка

А-50 – російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління. Створено на базі військово-транспортного літака Іл-76 на авіаційному Таганрозькому науково-технічному комплексі спільно з НВО «Вега», на заміну застарілому на той момент літаку Ту-126.

Військові експерти давно простежили «тенденцію», що як тільки цей літак піднімається в небо, то по Україні з території Білорусі можуть бути удари.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus