USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сейм Польщі визнав Путіна воєнним злочинцем

24 Березня 2022 07:52
Нижня палата польського парламенту ухвалила резолюцію, в якій засудила дії рф в Україні, назвавши їх злочинами проти людяності та актами геноциду.

Депутати ухвалили документ одностайно і з оплесками, пише Укрінформ.

“Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, воєнні злочини, злочини проти людяності, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, які вчиняють на території суверенної України збройні сили російської федерації разом із союзниками за наказом військових командирів під безпосереднім керівництвом президента володимира путіна”, – йдеться в заяві.

Сейм закликає всі держави, які визнають суверенітет, територіальну цілісність та право України на самовизначення, всіма засобами підтримати “ініціювання та проведення судових розглядів у Міжнародному суді й Міжнародному кримінальному суді, а також використовувати свої повноваження в усіх міжнародних організаціях, членами яких вони є, з метою притягнення до відповідальності володимира путіна, членів ради безпеки росії та командувачів збройних сил російської федерації за вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності, актів геноциду та системних порушень прав людини, які скоюються на території суверенної України”.

Читати ще: США офіційно визнали дії росіян в Україні воєнним злочином, – Блінкен

Як підкреслюється в резолюції, публічно доступні докази цих злочинів “дають підстави Сейму та міжнародній спільноті визнати володимира путіна воєнним злочинцем”.

“Сейм Польщі звертається до парламентів демократичних країн світу й до Європарламенту з проханням визнати володимира путіна, членів ради безпеки росії та командувачів збройних сил російської федерації особами, які безпосередньо відповідають за ці дії та накласти на них максимальні санкції”, – йдеться у документі.

Депутати також висловили непохитну солідарність із вільним українським народом і демократичною Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus