USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ще вісім ОСББ у Луцьку отримають кошти на погашення кредитів, взятих на утеплення будинків і встановлення ІТП

21 Грудня 2020 14:12
Вісьмом об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків у Луцьку відшкодують частину коштів, витрачених на утеплення фасадів, встановлення індивідуальних теплових пунктів і заміну вікон, дверей.

Про це йшлося 21 грудня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про відшкодування частини суми кредитів.

Як інформував директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, у Луцьку діє програма співфінансування 70 на 30 повернення частини тіла кредиту, який беруть на енергоефективні заходи ОСББ або житлово-будівельні кооперативи.

У рамках програми до міської ради звернулися чергові вісім об’єднань співвласників.

Дозвіл на відшкодування частини тіла кредиту з міського бюджету надали ОСББ «Федорова, 5», «Січова, 7», «Арцеулова, 1», «Кравчука, 19б», «Струмок, 9», «Жасмін Луцьк», «Конякіна, 37а» та «Гулака-Артемовського, 15».

Кредити вони брали на утеплення фасадів, встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон і дверей у місцях загального користування.

Микола Осіюк відзначив, що загалом у рамках програми вдалося співфінансувати 60% звернень. Інші через брак фінансування не внесли до програми.

«Усі проєкти ми зберігаємо і в січні, коли буде прийнято продовження програми співфінансування ОСББ по енергоефективним заходам, вони будуть розглядатися на комісії. До неї входять як депутати міськради, так і члени виконкому», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 21 Грудня 2020 14:26
Хто на селі ремонтує свій будинок за кошти сільради???Ніхто,крім причин стихійного лиха.А тут гроші перекачуються з місьради на рахунки приватних фірм,про що неодноразово писали ВН.Завищуються кошториси.Потрібно перевести дану програму в 50:50,потім в 30:70.щоб не повадно було добре жити за кошти громади.Приватне житло ремонтує власник за свій рахунок-так у всьому світі.І ще цими залежними ІТП задавлюють сусідні будинки!!!
Андрій до Василь Показати IP 21 Грудня 2020 17:59
100% навіть не сіл а й у місті є маса будинків приватного сектору і власники і криші роблять і стіни і забори а доходи мають часто не більші ніж власники квартир..... то чому така дискримінація, чи власники квартир більші податки платять ЧОМУ МОЇ КОШТИ ІДУТЬ НЕ НА РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ГРОМАДИ а на поліпшення комунальних умов такого ж як я платника податків Лучанина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus