USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Щоб перевірити волинських лісівників, хочуть створити спецкомісію

30 Березня 2017 11:44
Депутати облради сумніваються у законності санітарних рубок на Волині, мовляв, ліси масово вирубують замість того, щоб шкідників знищувати хімікатами. Аби проінспектувати, чи така рубка вмотивована, чи це корупційні дії – депутати облради хочуть створити комісію із залученням екологів, фахівців лісової галузі й вивчити питання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 29-го березня.

З ініціативою виступив депутат Анатолій Грицюк, який висловив припущення, що лісівники зловживають санітарними рубками.

ЧИТАТИ ЩЕ: КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ТА МІЛЬЙОННІ ЗБИТКИ - КАР’ЄРА КВАТИРКА ВІД ХУЛІГАНА ДО НАЧАЛЬНИКА

«Пропоную створити депутатську комісію із залученням експертів, аби перевірити діяльність лісомисливського господарства на Волині, бо є різні думки, точки зору щодо його діяльності. Зокрема багато питань щодо санітарних рубок. Люди кажуть, мовляв, там комашки їдять дерева й їх усі рубають, але це якось сумнівно, що дійсно така велика кількість хворого лісу. Ветерани лісової галузі говорили про тотальні рубки, навіть тих лісів, які ще не дозріли. А далі цю деревину відправляють на Львівщину та інші області. Я пропоную з кожної фракції делегувати по одній людині та залучити природоохоронних працівників, інших експертів», - закликав Грицюк.

До цієї теми додав голова комісії Анатолій Вітів, волинські лісівники зі шкідниками борються лише рубкою дерев, натомість, як є можливість винищити шкідника завдяки хімічних засобам.

Присутні підтримали таку ініціативу й більшістю голосів рекомендують депутатам ухвалити рішення про створення спеціальної комісії під час сесійного засідання.

Нагадаємо, що від «господарювання» волинських лісівників, лише торік в області зменшилася площа лісів на 2 тисячі гектарів.

Також Державна екологічна інспекція зафіксувала різке збільшення кількості порушень працівниками Волинського обласного лісового та мисливського господарства. Зокрема, у 2016 році за вчинення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, не дотримання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів, до адміністративної відповідальності притягнули 346 посадових осіб державних лісогосподарських підприємств. Насамперед, це стосується заготівлі, охорони лісу, дотримання правил пожежної безпеки та санітарного стану зелених насаджень.

Окрім цього, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські лісівники віддають приватному бізнесу лісопродукцію, не отримавши за неї гроші, потім судяться, а через кілька років «пробачають» борги. Громадські активісти припускають, що таким чином відбувається змова лісівників із покупцями задля власного збагачення. Як наслідок - підприємства «скочуються» до банкрутства.

Щодо складної ситуації в обласному управлінні лісового та мисливського господарства Волині, депутати облради вбачають відсутність професіоналізму нинішнього начальника Олександра Кватирка. Тому обранці громади рекомендували керівництву Держлісагенства та Мінагрополітики розглянути питання щодо його невідповідності займаній посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гіві Показати IP 30 Березня 2017 12:13
Ну скільки Ви шановна громада будете паплюжити Кватирка Олександра,Ви як справжні лісівники знаєте як правильно вирощувати,доглядати,переробляти?!Ви як стадо овець,одна бекнула і всі наступні теж починають бекати.Почніть нарешті займатися справжніми справами медицини,освіти,рівнем життя волинян,дорогами,а то як ті гієни диветесь на ліс.Я років десь три тому працював під керівництвом Кватирка,і скажу наступне,що це людина з великою букви,а знаєте чому?а я Вам скажу: Він ЧОЛОВІК СЛОВА.Був він ще директором лісгоспу люди знали що таке порядок,зарплата,аванс,чесність...А ви паплюжники кажете звільнити,грош Вам ціна шановні колеги.
111 Показати IP 30 Березня 2017 12:43
Знову діло до лісу. Да, заспокойтеся вже. Ви свій професіоналізм покажіть шановні депутати обласної ради, а то тільки працюєте на замовлення і звинувачуєте людей.. Зазирніть в медицину і подивіться, що там і як, чи в іншу галузь. Але ні, ручки тягнуться знову до лісу, Що ж Вам так не подобається головний лісівник. Може вже досить.
олег Показати IP 30 Березня 2017 12:50
от придурки вони все так же працюють як і при януковичу , а саме створюють вигляд роботи, лісу вжеееееееееее немає, поідьте по лісах там одні галявини, а разом з вирізкою лісу знищено ягідники , грибні місця, і подумайте скільки то коштів приносилоб людям які збиралиб ті гриби і ягоди щорічно , а так кілька десятків згребли гроші , інші роблять вигляд "озабоченності", область дотаційна , очолює область "раб" офшорного бариги, який як і його хазяін все донищить в області,не говорячи що вониб малиб десь добиватися вкладення інвестицій , читати тошно
КВАТИРКА ..... Показати IP 30 Березня 2017 13:58
ПЕРЕВІРТЕ ШАЦЬКИЙ ЛІСГОСП ЯКИЙ ДЕФАКТО ОПАЛЮЄ ВЕСЬ РАЙОН, АЛЕ ДЕЮРЕ ЦИХ СКЛАДОМЕТРІВ ЯКІ ВОНИ "РЕАЛІЗОВУЮТЬ" БУЛО Б ДОСТАТНЬО НА ОДНЕ СЕЛО. ПИТАННЯ ДЕ ОСІДАЮТЬ КОШТИ ВІД ЦІЄЇ ВЕЛИКОЇ РІЗНИЦІ? "ВІДПОВІДЬ В САМОЛЮКА В КИШЕНІ , ТОБТО НА БУДІВНИЦТВО ХАТИ В СВІТЯЗІ" НУ ЗВИЧАЙНО І ДЛЯ КВАТИРКА ...І НЕ ПОТРІБНО КАЗАТИ ЩО ШНПП ВЕЛИКОЮ КІЛЬКІСТЮ ДЕРЕВИНИ ТОРГУЄ.......................САМОЛЮК -КВАТИРКО РУКА-РУКУ МИЄ...................
Лісовичок Показати IP 30 Березня 2017 14:41
Невже не зрозуміло, кватирко краде. Краде для лапіна, кколісників, в Київ, луцькій прокуратурі, та всім іншим. Це гнильйо, яке живиться тільки краденим....потрібно прибрати його, як в прямому так і впереносному значені цього слова
НОВІ ЧЕРВИЩА Показати IP 30 Березня 2017 14:44
КВАТИРКО - НЕ ЛЮДИНА , ЯКА ЛЮБИТЬ ПРИРОДУ. ТОМУ ЩО ТАК ЗНИЩУВАТИ ПРИРОДУ ЛЮДИНА НЕ МОЖЕ, НА ЗДАТНА ТІЛЬКИ МРАЗЬ. І ЦЯ МРАЗІНА ВИЛУПИЛА ФУТБОЛЬНІ ПОЛЯ В НОВИХ ЧЕРВИЩАХ ЩОБ ЗАГОДИТИ СВОГО ЛЮБИМОГО ДИРЕКТОРА - ЗЕНИКА. ПОВИРІЗУВАЛА ЛІС В ВОЛОДИМИРІ, ЦУМАНІ
Анонім до НОВІ ЧЕРВИЩА Показати IP 30 Березня 2017 16:24
в Маневицьких , Любешівських такіж фудбольні поля, але мене дивує інші коментарі які захищають ту бидлоту, при колісникові(я його не захищаю) то були не різки а так іграшки , надіімся що все те бидлото скоро відповість за знищення природи разом з екологами, і невже вони не розуміють що слідуюча зміна у владі буде кардинально відрізнятися, адже всі люди зараз хочуть одне- всіх іх бачити за гратами .......
Прохожий Показати IP 30 Березня 2017 15:13
І як одна людина може стільки зла наробити)) і напевно все ж своїми руками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus