USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Сплетені з гілочок і зрубані деревця: скільки коштують ялинки та сосни на луцьких ярмарках

8 Грудня 2023 08:09
У Луцьку вже почали готуватися до новорічних свят. На ярмарках можна знайти і живі деревця, і сплетені з гілочок. Через перехід на новий календар новорічні ринки цьогоріч запрацювали на два тижні раніше.

Про те, чи готові лучани ставити хвойні дерева майже за місяць до нового року, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Даша Чарук прийшла обирати живу сосну на проспект Соборності. Перше, на що звертає увагу, – це колір, аби кінчики голочок не були жовті. Зізнається, що в дитинстві на Новий рік удома завжди була сосна.

«Я сама з Севастополя. І в нас там їх багато. Якось це вже в крові», – каже дівчина.

Як додає, новорічне деревце вдома ставить заради дитини.

«Ми хочемо для неї зробити свято. В нас, у дорослих, зараз вистачає поганих новин і, напевно, це свято ми будемо робити більше для дитини. Точно не будемо прикрашати її якось занадто… Знаю, що багато людей відмовляється від того», – говорить Даша Чарук.

Читати ще: Як і де на Волині вирощують новорічні хвойні дерева

Віталій, який продає ялинки та сосни на Соборності, запевняє: найчастіше зараз люди купують деревця, сплетені з гілочок, бо вони займають менше місця. Для живих хвойних дерев він має ковані підставки, аби не ставити вдома відро з піском.

Оксана, яка стоїть навпроти Старого ринку, цьогоріч продає тільки плетені ялинки. В бізнесі крутиться вже 35 років, робить не тільки новорічні дерева, а й віночки на двері, янголят із сіна та гілочки в букеті. Каже, що останні найчастіше беруть на подарунок.

Ціни на ринках – на будь-який гаманець. Живі сосни можна знайти від 350 гривень і до тисячі. Маленькі 30-сантиметрові сплетені ялиночки обійдуться у 150 гривень. Якщо ж хочете хвойне дерево висотою понад півтора метра, то потрібно заплатити близько 900 гривень.

Деякі лучани віддають перевагу таки штучним ялинкам.

«У нас штучна ялинка. Вже й звикли до неї. Раніше ми ставити ялинку перед Новим роком, а зараз уже за новим календарем будемо ставити перед Різдвом, напевно, 23 грудня будемо прикрашати з дітьми. Настрій, звичайно, не святковий, але заради дітей мусимо», – розповідає Наталя.
Нагадаємо, новорічні дерева в Луцьку можна придбати за такими адресами:

- бульв. Дружби Народів, 7-А (поблизу бібліотеки);

- просп. Соборності, 26;

- вул. Дубнівська, 36 (поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту);

- вул. Глушець (навпроти Центрального ринку);

- просп. Відродження, 6;

- на розі вул. Січової – просп. Відродження;

- вул. Героїв УПА (поблизу магазину «Вишківський»);

- вул. Конякіна, 14 (поблизу ринку);

- вул. Захисників України (поблизу торгового центру «Глобус»);

- вул. Львівська (поблизу магазину «SPAR»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus