USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Стадіон «Авангард» реконструюють: Луцьк стане центром легкої атлетики в Україні

13 Червня 2015 19:55
Вже цього року луцький «Авангард» перетворять на стадіон світового класу. З цього приводу сьогодні у Луцьку підписали меморандум щодо розвитку всеукраїнського спорту, спрямований на об’єднання зусиль з розвитку легкої атлетики в Україні.

Підписання меморандуму відбулось під час зустрічі голови наглядової ради Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Палиці Петра Яковича, голови правління Фонду Олександра Товстенюка, першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка та ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана у конференц-залі «Директорії» сьогодні, 13-го червня.

ПРОЕКТ РЕКОНСТРУКЦІЇ

Зі слів першого заступника міністра Ігоря Гоцула, стадіон подібного типу, який запланували зробити в Луцьку, в Україні немає. Тому, якщо облаштувати такий об’єкт у Луцьку, це буде унікальний приклад не тільки для нашого міста і області, а й для всієї України.

«Завдяки реалізації цього проекту Луцьк стане одним із найважливіших центрів легкої атлетики та спорту в Україні. За кошти Фонду стадіон "Авангард" перетворять на лекгоатлетичну споруду стадіон міжнародного класу. З боку Федерації України та Міністерства ми беремо на себе зобов’язання привозити сюди національні та міжнародні чемпіонати. Таким чином, це вкладення на покоління вперед , яке працюватиме на розвиток міста», - зауважив Ігор Гоцул.
заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Євгенійович Гоцул
заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Євгенійович Гоцул

«Ігор Палиця завжди хотів, аби студенти, які живуть у Луцьку та навчаються тут, не виїжджали в інші міста, а залишалися та працювали на благо та розвиток рідного міста. Тому він прагне розвивати Луцьк та робити його кращим і цивілізовним. Цей стадіон дасть змогу спортсменам та любителям спорту не шукати інших міст, аби тренуватися, а робити це в Луцьку. Під час реконструкції на стадіоні облаштують бігові доріжки із синтетичним покриттям, сектори для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти. Це буде повноцінний легкоателтичний комплекс. У перспективі вся ця споруда має отримати сертифікат другої категорії міжнародного класу, шо дозволить проводити і європейські, і світові змагання, за винятком Чемпіонату Світу серед дорослих та Олімпійських ігор», - інформує Олександр Товстенюк.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк запевнив, що вже до вересня цього року реконструкцію завершать і відбудеться офіційне відкриття стадіону. Варто зауважити, що реконструкція стадіону «Авангард» вартуватиме Фонду «Новий Луцьк» 6.5 мільйона гривень.

«До цього ми йшли довго – всі роки незалежності України. Завдяки Фонду, усім небайдужим людям, сьогодні нам дали надію зробити Луцьк одним із центрів легкої атлетики в Україні. Тут буде чотири стрибкові сектори для кожного з видів змагань, передбачено метальні сектори й усі інші вимоги для сертифікації стадіону», - додає президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.
президент Федерації легкої атлетики Волинської області  Володимир Петрович Рудюк
президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Петрович Рудюк
Як розповіли під час прес-конференції, покриття буде виробництва швейцарської фірми й такого класу, як на Національному спортивному комплексі «Олімпійський» у Києві, де спортсмени встановили кілька рекордів світу.

ЕКОНОМІЧНА СКЛАДОВА

Окрім розвитку спорту в Луцьку, місто отримає мільйонні надходження, впевнений у цьому заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул й представляє свої розрахунки.

«Згідно з нашими прогнозами, проведення змагань дасть чималий економічний приріст для Луцька. Адже на змагання приїдуть більше тисячі учасників, які сплачуватимуть кошти за проживання, харчування, відвідуватимуть екскурсії. Згідно з нашими розрахунками, лише легка атлетика дасть Луцьку додаткових 5-6 мільйонів гривень у рік», - розповідає чиновник.

Зі слів голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка, економічний зиск, першогою чергою, відчує малий бізнес.

«Окрім внеску у розвиток спорту, це - значний внесок у розвиток інфраструктури міста, готельно-ресторанного та малого бізнесу. Я, як економіст розумію наскільки це важливо саме для розвитку малого бізнесу, адже це дасть можливість людям більше простору для реалізації своїх задумів. На змагання приїзджатиме до 2 тисяч людей. Відповідно, це «оживить» місто, тут буде більше туристів. Зазначити хочу і те, що Ігор Петрович має намір вкласти у місто понад мілйьярд гривень інвестицій протягом 5 років, і це тільки один з перших кроків», - говорить Товстенюк.

ПОДАРУНОК ДЛЯ СНУ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Окрім головного стадіону на Волині, до вересня здійснять реконструкцію ще одного спортивного стадіону.

«З нагоди відзначення у червні цього року 75-річчя Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Ігор Петрович, який є головою наглядової ради СНУ та його батьки Петро Якович та Тетяна Йосипівна зроблять подарунок для університету – реконструюють існуючий стадіон. Так, на ньому оновлять футбольне поле, змонтують сучасну волейбольну та баскетбольну площадки, облаштують територію під тренажери, а також зроблять три сертифіковані бігові доріжки та розминочну зону, що теж будуьть сертифіковані у відповідності до міжнародних стандартів. Усе це вартуватиме понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Усі кошти - заощадження Ігоря Палиці та його батьків», - інформує голова правління Фонду.
голова наглядової ради Фонду «Новий Луцьк» Петро Якович Палиця
голова наглядової ради Фонду «Новий Луцьк» Петро Якович Палиця

Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Ярославовчи Коцан подякував за такий щедрий подарунок і зауважив, що це перший подарунок для університету з нагоди ювілею.

«Для мене завжди велика честь брати участь у заходах Фонду «Новий Луцьк», тому що, ви знаєте, саме цей Фонд найбільше робить для нашого міста та, зокрема, й університету. Щиро дякую за такий несподіваний подарунок», - каже Ігор Коцан. Фіналом зустрічі стало підписання Меморандуму про подальшу співпрацю між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області.
президент Федерації легкої атлетики Волинської області  Володимир Петрович Рудюк
президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Петрович Рудюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 20:09
Все так і залишиться ..тількі реконструкція стадіону «Авангард» вартуватиме Фонду «Новий Луцьк» 6.5 мільйона гривень. щкода .КАКА БИЛА КАКА ЄСТЬ...
Маша до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 21:50
Цих вгодованих та на війну, там честь України захищати а не бігати в Луцьку по стадіоні.
Легкоатлет до Маша Показати IP 15 Червня 2015 13:30
Ідіотка!
Ігор Показати IP 13 Червня 2015 20:17
Надіюсь футбол залишиться в Луцьку, чи будемо ходити як Кварцяний казав на чемпіонат по перетягуванню канатів...
Ганя Показати IP 13 Червня 2015 20:28
Головне встигнути з реконструкцією до вересня, бо ж вибори, ох вибори...
Люся до Ганя Показати IP 13 Червня 2015 20:44
Прямо в "яблучко"! Палиця мітить або на мера,або на голову .облради.Ох Вовану Нальковичу розкошелитись прийдеться.Тягатись з таким ваговиком,як Палиця,то не полішуків-ратнівчан об"ї...и.І дійсно,якби не вибори,то стадіон з сьогоднішнім виглядом був-би ще "енну"кількість років.Готовимось до виборів!
так до Люся Показати IP 13 Червня 2015 20:58
З його статками - воно йому треба?:) Вже б відразу на голову ОДА!:)
Геня до Ганя Показати IP 13 Червня 2015 21:40
Краще б на фронт щось купили, а не піарилися до виборів. Ви чули що там війна йде?
я кажу до Геня Показати IP 13 Червня 2015 22:37
Ну, тим хто був на сході, хто воював, вони теж допомагають постійно, не треба вже прям так
Читаючий до Геня Показати IP 15 Червня 2015 12:17
Фонд Ігоря Палиці постійно допомагає учасникам АТО та їх сім ям. Як тільки почались військові дії на сході Фонд постійно виділяв кошти на придбання необхідних засобів, медикаментів, уніформ та іншого. Окрім того, є спеціальна програма "Психологічна реабілітація учасників АТО", у рамках якої безкоштовну психологічну допомогу отримують усі, кому вона необхідна.
Вболівальник Показати IP 13 Червня 2015 20:37
Що за брєд ? Зарплату в Волині затримують ,акредитацію на насупний сезон команда не пройшла , а стадіон будуть розбудовувати . Таке враження зливає Палиця команду.
Семен до Вболівальник Показати IP 13 Червня 2015 20:59
Запийте футбол холодною водою!:)))
не так Показати IP 13 Червня 2015 20:39
Яка різниця лучанам -вибори чи ні-головне в нас буде повноцінний стадіон,а не тільки футбольне поле доступне людям 15 днів за рік.
Анонім до не так Показати IP 13 Червня 2015 20:47
брехня, на Авангарді майже завжди вхід доспний, а якщо вже так хочеться пройтись по травичні то ласкаво просимо в парк, не для того в газон вкладуються кошти щоб хтось вийшов і його втоптав, не думаю що після реконстркції там можна буде прогулюватись
Анонім до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 20:52
Там зможуть займатися діти,студенти,дорослі спортсмени.Думайте про їх майбутнє.
знайко до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 21:03
Діти скрізь займаються у секціях, студенти у студмістечках, а от вже важливі змагання - тоді на стадіон! Так в усьому світі!!! Травичку їм захотілось... Зайдіть на Олімпійський, стадіон Риму, Берліну... погуляйте по травичці - що за брєд?!
Легкоатлет до знайко Показати IP 15 Червня 2015 13:35
Не розвиваєтесь самі - не заважайте іншим! Краще іди і паси корів, напевне тобі тільки туди дорога!
Анонім до знайко Показати IP 16 Червня 2015 09:17
А стадіон це тільки травичка? Ви сходіть хоч раз не на футбол... і я Вас запевняю що багато нового відкриєте для себе... В нас на стадіоні можна проводити легкоатлетичні змагання аж бігом... а щоб гарні результати показувати то і тренуватись треба на відповідному рівні! Травичку залиште для команди Волинь), яка доречі орендує поле в громади міста!
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 20:42
От якщо дивитись з точки зору стадіон вболівальникам, то кому потрібна ця легка атлетика? цей вид спорту в Україні не розвинутий, не фінансується, от хто з цього виграє......вкладіть краще гроші в команду, зробіть якісь успішний європейський бренд і впевнений від цього виграє і місто тай вся Україна, а легка атлетика це легка атлетика немає про що там говорити
До до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 20:50
Федерація легкої атлетики України шоста в Європі.Вже!!!А якщо будуть сучасні бази то буде і більші результати.Та й про економіку міста треба думати.Це теж важливо.
Анонім до До Показати IP 13 Червня 2015 20:53
А футбол вже 8-й в Європі, тепер давайте візьме і подивимось де футбол, а де легка атлетика?
фактична до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 21:07
Далеко ходити не треба - он проходять Європейські ігри у Баку і Україна як завжди: то не дотянула, то трохи не вистачило, то от от... І так з року в рік! Да - футбол більш затратний, але це спорт №1 у світі, а тут вирішили - що дешевше, туди і "вкладемось"!:)
Анонім до фактична Показати IP 13 Червня 2015 21:34
Не надо ничего друг другу противопоставлять.надо вкладывать и туда и туда.
Питання до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 15:41
"Вкладіть","Зробіть"?Це ти комусь завдання ставиш,чоловіче?Може сам вклади та зроби?А то якось не зрозуміло!!!
Стадіон Показати IP 13 Червня 2015 21:35
А не забагато слів "стадіон" в першому реченні ліду????
Лучанин Показати IP 13 Червня 2015 22:09
це все панти. Людям їсти вже немає що і не знають як виживати, а ці мільйони в покриття вкладають. Не буде кому та бігати, нащо цей дешевий піар
Опа Показати IP 13 Червня 2015 22:19
І палісчук тут як тут, напевно в субпідряді по будівництву на Фонді долю має, останнім часом на мерс пересів, печаточку з рижики на палець приодів, гардероб поповнив, такий весь поважний ходе хоч не підступай... фе ткрпіти не можу, ясно Товстенюк, зарбив на те на чому їздить, а цей?! бе, бридки, діслайк!
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 22:21
Пропал стадион... Аминь.
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 22:22
Залиште стадіон в спокої. Невже нема вже з чого капусту брити??
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 22:23
І ето.. Нью-Васюки?
Анонім Показати IP 13 Червня 2015 22:26
" Усе це вартуватиме понад 1 мілйьон 700 тисяч гривень. Усі кошти - заощадження Ігоря Палиці та його батьків», Шось я заощаджую-заощаджую, але в мене стільки нема....
!!! до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 22:29
Хочеш знати чому? А все тому шо треба мати бажання працювати і заробляти більше! Але всі ж тільки чекають на манну небесну!
Анонім до !!! Показати IP 13 Червня 2015 22:41
Ігорю Петровичу, Ви???
сартир Показати IP 13 Червня 2015 23:35
Текст повідомлення А ТУВАЛЄТА ЗРОБЛЯТЬ ЧИ НІ БО ЯКЩО ЄВРОПА ПІДІЙДЕ ЗА 10М. ДО ТОГО ЩО Є ТО ЗАДИХНЕТЬСЯ І ВМРЕ ВІДРАЗУ, А ЦЕ ВЖЕ КРИМІНАЛ
Хлоп Показати IP 14 Червня 2015 00:18
Жаль Кварцяного. Не в том городе живет и работает, жизнь и здоровье кладет((
Волиннянин Показати IP 14 Червня 2015 07:41
До організаторів Краще вкладіть ці кошти на стадіон в 40 кварталі (в меланжовому парку) це будуть в рази кращі капіталовкладення з усіч сторін
фанат Показати IP 14 Червня 2015 08:27
То буде футбол,чи ні?
фанат Показати IP 14 Червня 2015 08:36
Збережіть ФК "Волинь". На такому стадіоні можна не тільки матчі продавати та в тоталізатори грати. Не гріх було б в кваліфікації Ліги Європи декілька матчів провести.
виборець Показати IP 14 Червня 2015 08:49
А шо тамКурилюк загубив?
сну Показати IP 14 Червня 2015 11:26
а що там робить коцан
Для вболівальників ф Показати IP 14 Червня 2015 13:47
Заспокойтеся.Кварцяний -за реконструкцію стадіону!!!
Степан Бандера Показати IP 14 Червня 2015 13:52
Стадіон світового класу? ото загнули. Хоча світовий клас теж може бути: Гватемали, Пуерто-Ріко, Мозамбік? Думаю такого рівня він вже досягнув, а от як нарешті туалет для уболівальників зробите і траву за загорожею покосите, то вже навіть рівня Нігерії досягнете. А от до Західної Європи досягнути не вдасться, бо там спортивні споруди зовсім інші і жодної подачки тут не вистачить
укроп Показати IP 14 Червня 2015 22:01
Перед виборами Палиця обіцяв також європейський стадіон,спортивні клуби,музичний фонтан в центрі міста навіть мер в це повірив.Виникає питанячко-де це все обіцяне? Люди схаменітся,коли у вас відкриються очі.
мішка Показати IP 14 Червня 2015 23:01
не вздумайте продатись на виборах, це дешевий розвод і нагібалово електорату, така собі гречка на новий лад
СВС Показати IP 15 Червня 2015 10:32
А где обещанный реконструированный стадион с на 20-25 тыс зрителей. с крытыми трибунами и ......Одним словом Палыця сливает стадион,и хочу ошибиться и футбольную команду.Много обещал а сделал г......х........
Усім злим Показати IP 15 Червня 2015 12:23
Знаєте, почитав ото коменти.....Хм......то певно така волинська ментальність: заздрити та поливати брудом. Палиця не Палиця, вибори, та яка різниця...робить чоловік добрі справи, нехай робить. Старається для блага міста, так кому від цього погано ? Тільки ж добре усім. Але, голосувати всі підуть, і продаватись будуть за гречку, 100 гривень і лапшу, яку їм успішно вішатимуть на вуха. Голосуватимуть за Колю, бо ж він, як то кажуть, поганого нічого не зробив. От так і живем, пріоритети не правильні, звідти і усі проблеми. Я за Палицю, бо робить багато справ для Луцька та лучан. Справ, які мають результат, що можна побачити та переконатись у його наявності, а не так як інші...говорять говорять та й по всьому !
Підтримую! до Усім злим Показати IP 15 Червня 2015 13:39
Агов! Схаменіться люди!!!! Чого завжди щось комусь не так?! Чим вам заважатиме стадіон?! Чим заважатимуть доріжки?! Це хіба погано що розвивається спорт? Я особисто брала участь марафонах, цікавилась станом легкої атлетики і дуже рада що такий вид спорту хоч хтось підтримає! Краще шукайте щось хороше в кожному моменті нашого життя! Будуйте щасливе суспільство починаючи з себе! Тоді і країна рухатиметься вперед!
вовк до Підтримую! Показати IP 16 Червня 2015 21:01
Ти про шо бабо ? щасливе суспільство будують Сеня Яйценюк і Петя Вайцман. Палиця хай будує стадіон на ньому пенсіонери бігатимуть для похудіння.
Андрій Показати IP 4 Лютого 2020 00:41
04.02.2020 обі цяю обі обі цяю.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus